Pohja:
2 1/2 dl haaleaa vettä
25 g hiivaa
1/2 tl suolaa
1 tl kurkumaa
50 g voita tai margariinia
6–7 dl vehnäjauhoja
Täyte:
2 dl raakaa jasmiini- tai basmatiriisiä
vettä
hiukan voita paistamiseen
1 tl intialaista curryseosta (jauhe)
hiukan jeeraa eli juustokuminaa
1 keitetty peruna
1 paprika
1 dl pakaste- tai säilykeherneitä
suolaa
1. Liuota hiiva haaleaan veteen. Lisää kurkuma ja suola. Alusta jauhot taikinaan. Lisää lopuksi joukkoon huoneenlämpöinen rasva. Alusta taikina kimmoisaksi ja kohota kaksinkertaiseksi.
2. Täytettä varten keitä ensin riisi.
3. Kuumenna kattilassa hiukan voita ja herätä siinä curryjauhe sekä jeera. Pilko joukkoon paprika sekä kypsä peruna ja paista kevyesti.
4. Yhdistä riisi ja perunaseos. Lisää joukkoon herneet ja mausta suolalla.
5. Kauli kohonnut taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi ja levitä keskialueelle täytettä. Käännä reunat limittäin täytteen päälle ja ummista pitkon päät. Kiepauta sauma alle ja voitele pitko vedellä tai maidolla. Koristeet saat halutessasi reunan tasauspaloista.
6. Pistele pitko ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia.
Koti ja keittiö 12/2002
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2