Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

MARI HAR­JU­LA • KU­VAT AR­TO VUO­HE­LAI­NEN KOTI JA KEIT­TIÖ 11/2013

Salvia-punasi­pu­li­tar­te­tatin

Makeansuolaisen punasipuli-tartetatinin viimeistelevät balsami-viinietikka ja salvia.

6–8 an­nos­ta

Pe­rus­pii­rak­ka­tai­ki­na:

3 dl veh­nä­jau­ho­ja

(1 tl lei­vin­jau­het­ta)

150 g mar­ga­rii­nia tai voi­ta

2–3 rkl kyl­mää vet­tä tai 1 muna

Täy­te:

noin 6 kes­ki­ko­kois­ta pu­na­si­pu­lia

1 rkl voi­ta

1 rkl olii­vi­öl­jyä

1 ½ rkl mus­co­va­do­so­ke­ria

2 rkl tuo­ret­ta sal­vi­aa

hie­non­net­tu­na

ri­paus suo­laa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

1–2 rkl bal­sa­mi­vii­nie­tik­kaa

1. Se­koi­ta jau­hot ja lei­vin­jau­he kes­ke­nään. Li­sää ras­va ja nypi mu­ru­mai­sek­si se­ok­sek­si. Li­sää vesi tai muna ja se­koi­ta no­pe­as­ti ta­sai­sek­si tai­ki­nak­si. Pei­tä kel­mul­la ja lai­ta puo­lek­si tun­nik­si jää­kaap­piin.

2. Kuo­ri ja loh­ko si­pu­lit.

3. Mit­taa voi ja öl­jy uu­nin­kes­tä­vään pais­tin­pan­nuun, esi­mer­kik­si va­lu­rau­ta­pan­nuun. Kuu­men­na niin, et­tä voi su­laa. Li­sää si­pu­lit ja kuul­lo­ta het­ki. Li­sää so­ke­ri, sal­via, suo­la ja pip­pu­ri. Pais­ta si­pu­lei­ta pan­nul­la mie­dol­la läm­möl­lä vä­lil­lä kään­nel­len 15–20 mi­nuut­tia, kun­nes ne peh­me­ne­vät ja ka­ra­mel­li-soi­tu­vat. Kaa­da bal­sa­mi­vii­nie­tik­ka pan­nul­le ja kuu­men­na vie­lä het­ki.

4. Ota pan­nu lie­del­tä ja aset­te­le si­pu­lit pan­nun poh­jal­le ta­sai­ses­ti.

5. Ota tai­ki­na jää­kaa­pis­ta ja kau­li sii­tä ohu­eh­ko, hie­man pan­nua suu­rem­pi pyö­reä levy. Aset­te­le tai­ki­na si­pu­lei­den pääl­le ja pai­ne­le hy­vin reu­noil­ta.

6. Pis­te­le tai­ki­na. Pais­ta uu­nis­sa 200 as­tees­sa noin 20 mi­nuut­tia. An­na te­key­tyä het­ki ja ku­moa tar­joi­lu­a­lus­tal­le.

Lue Myös

Mustapapuja tomaat­ti­kas­tik­keessa

Paahdetut kasvikset

Pinaattibulguri

Mustapapuja tomaat­ti­kas­tik­keessa

Paahdetut kasvikset

Pinaattibulguri

Kotijuus­to­sa­laatti

Pico de Gallo

Totopos-tortillalastut

Luo täydellinen herkkuhetki - grilliruokien maukkaat lisukkeet

Karamellisoidut punasipulit - loistava lisäke grilliruoille

Paahdetut kasvikset

Luo täydellinen herkkuhetki - grilliruokien maukkaat lisukkeet

Karamellisoidut punasipulit - loistava lisäke grilliruoille

Paahdetut kasvikset

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 6/2022?

Mansik­ka­mar­mo­roitu juustokakku on kätevä valmistaa pellillinen kerrallaan

Pappilan suojissa on sisus­tus­suun­nit­te­lijan hurmaava koti

Kalliolle kukkulalle nousi vehreä puutarha

Tunnelma kuin englantisessa puutarhassa

Rennot ja näyttävät kakut kevään juhliin: 8 mainiota ohjetta

Gluteenittomat mokka­be­be­lei­vokset isolle joukolle uunipellillä

Valitse tämän kesän puutar­hap­ro­jektisi

Sisusta olohuone ulos!

Monitasoinen vintagekoti 1950-luvun rivarissa

Vaativaan makuun: Rinnetontille nousi arkkitehdin suunnittelema ekotalo

Keramiik­ka­tai­teilija Laura Itkosen lempiesineet ovat lapsuudenkodista perittyjä

Herkulliset hyrskypotut maustetaan nokkosilla

Kesän klassisin kuosi on reipas raita

Mökkiläisen fiksummat kalusteet ja varusteet

Entinen leipomo on nyt ihastuttava koti maaseudun rauhassa

Villiyrtti-fetapiirakka tehdään valmiiseen croissant-taikinaan

Salaatti on parasta kesäruokaa: Näillä välineillä salaatin teko käy kuin itsestään

Kesä on yhtä juhlaa! Inspiroidu kattauksista

Parsa-hollan­dai­se­pii­rakka on kesäjuhlan suolainen sulostuttaja

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 6/2022?

Mansik­ka­mar­mo­roitu juustokakku on kätevä valmistaa pellillinen kerrallaan

Pappilan suojissa on sisus­tus­suun­nit­te­lijan hurmaava koti

Kalliolle kukkulalle nousi vehreä puutarha

Tunnelma kuin englantisessa puutarhassa

Rennot ja näyttävät kakut kevään juhliin: 8 mainiota ohjetta

Gluteenittomat mokka­be­be­lei­vokset isolle joukolle uunipellillä

Valitse tämän kesän puutar­hap­ro­jektisi

Sisusta olohuone ulos!

Monitasoinen vintagekoti 1950-luvun rivarissa

Vaativaan makuun: Rinnetontille nousi arkkitehdin suunnittelema ekotalo

Keramiik­ka­tai­teilija Laura Itkosen lempiesineet ovat lapsuudenkodista perittyjä

Herkulliset hyrskypotut maustetaan nokkosilla

Kesän klassisin kuosi on reipas raita

Mökkiläisen fiksummat kalusteet ja varusteet

Entinen leipomo on nyt ihastuttava koti maaseudun rauhassa

Villiyrtti-fetapiirakka tehdään valmiiseen croissant-taikinaan

Salaatti on parasta kesäruokaa: Näillä välineillä salaatin teko käy kuin itsestään

Kesä on yhtä juhlaa! Inspiroidu kattauksista

Parsa-hollan­dai­se­pii­rakka on kesäjuhlan suolainen sulostuttaja

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.