Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

MARI HAR­JU­LA • KU­VAT AR­TO VUO­HE­LAI­NEN KOTI JA KEIT­TIÖ 11/2013

Salvia-punasi­pu­li­tar­te­tatin

Makeansuolaisen punasipuli-tartetatinin viimeistelevät balsami-viinietikka ja salvia.

6–8 an­nos­ta

Pe­rus­pii­rak­ka­tai­ki­na:

3 dl veh­nä­jau­ho­ja

(1 tl lei­vin­jau­het­ta)

150 g mar­ga­rii­nia tai voi­ta

2–3 rkl kyl­mää vet­tä tai 1 muna

Täy­te:

noin 6 kes­ki­ko­kois­ta pu­na­si­pu­lia

1 rkl voi­ta

1 rkl olii­vi­öl­jyä

1 ½ rkl mus­co­va­do­so­ke­ria

2 rkl tuo­ret­ta sal­vi­aa

hie­non­net­tu­na

ri­paus suo­laa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

1–2 rkl bal­sa­mi­vii­nie­tik­kaa

1. Se­koi­ta jau­hot ja lei­vin­jau­he kes­ke­nään. Li­sää ras­va ja nypi mu­ru­mai­sek­si se­ok­sek­si. Li­sää vesi tai muna ja se­koi­ta no­pe­as­ti ta­sai­sek­si tai­ki­nak­si. Pei­tä kel­mul­la ja lai­ta puo­lek­si tun­nik­si jää­kaap­piin.

2. Kuo­ri ja loh­ko si­pu­lit.

3. Mit­taa voi ja öl­jy uu­nin­kes­tä­vään pais­tin­pan­nuun, esi­mer­kik­si va­lu­rau­ta­pan­nuun. Kuu­men­na niin, et­tä voi su­laa. Li­sää si­pu­lit ja kuul­lo­ta het­ki. Li­sää so­ke­ri, sal­via, suo­la ja pip­pu­ri. Pais­ta si­pu­lei­ta pan­nul­la mie­dol­la läm­möl­lä vä­lil­lä kään­nel­len 15–20 mi­nuut­tia, kun­nes ne peh­me­ne­vät ja ka­ra­mel­li-soi­tu­vat. Kaa­da bal­sa­mi­vii­nie­tik­ka pan­nul­le ja kuu­men­na vie­lä het­ki.

4. Ota pan­nu lie­del­tä ja aset­te­le si­pu­lit pan­nun poh­jal­le ta­sai­ses­ti.

5. Ota tai­ki­na jää­kaa­pis­ta ja kau­li sii­tä ohu­eh­ko, hie­man pan­nua suu­rem­pi pyö­reä levy. Aset­te­le tai­ki­na si­pu­lei­den pääl­le ja pai­ne­le hy­vin reu­noil­ta.

6. Pis­te­le tai­ki­na. Pais­ta uu­nis­sa 200 as­tees­sa noin 20 mi­nuut­tia. An­na te­key­tyä het­ki ja ku­moa tar­joi­lu­a­lus­tal­le.

Lue Myös

Mac & cheese

Kasviskuskus ja ras el hanout -porkkanat

Sakean makea chilikeitto

Mac & cheese

Kasviskuskus ja ras el hanout -porkkanat

Sakean makea chilikeitto

Soija­bo­log­ne­sella täytetyt kesäkurpitsat

Lehtikaali-kikhernekeitto

Gado-gado

Paahdetut kasvikset

Marinoidut grillisipulit

Täytetyt punasipulit

Paahdetut kasvikset

Marinoidut grillisipulit

Täytetyt punasipulit

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 5/2021?

Leivo vadelmainen juustokakku uunipellillä

Sami Sykkö: ”Taiteilen sisustajana hyvän maun ja mauttomuuden rajapinnassa”

Vaate­suun­nit­telija Katri Niskanen: ”Olen minimalisti vaatteiden suhteen, mutta kotona pidän runsaudesta”

Kirsi Koiviston perhe asuu puutalossa. "Ei haittaa, jos vähän vetää, kunhan lattia narisee kotoisasti askelten alla."

Perhe vaihtoi omakotitalon kerrostaloon

Mian ja Björnin kodissa vanhat rakkaat mööpelit pysyvät, mutta ideat ja seinien värit vaihtuvat

Vanhasta kunnalliskodista remontoitiin kartano kovalla työllä

Muotoilija Katriina Nuutisen kodissa yhdistyvät kirpputorilöydöt ja designklassikot

Paluu juurille ja opettajan uranvaihto: Keltainen puutalo on nyt koti ja työpaikka

Sitruuna-rosma­rii­ni­hu­na­jalla maustettua uunibroileria, perunoita ja pikkuparsaa

Pääsiäisen kivat koristeet

Bloggari Sara Ticklen koti on ilmava kuin loft

Helsin­ki­läis­perheen kodissa katsellaan keskustan puistomaisemia kaari-ikkunoista

Vaaleansinisen monet sävyt: poimi ideat ja ihastu!

Toffee-suklaahippukeksi pellillä

Näin teet kylpyhuoneesta toimivan: parhaat säily­tys­rat­kaisut

Tekstii­li­suun­nit­telija Hanna Elevantin perhe elää hyvää arkea Karjalohjan kirkonkylällä

Leivo pelti­ba­naa­ni­kakku maapäh­ki­nä­voi­kuor­ru­tuk­sella

Uuden kodin vanhat seinät

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 5/2021?

Leivo vadelmainen juustokakku uunipellillä

Sami Sykkö: ”Taiteilen sisustajana hyvän maun ja mauttomuuden rajapinnassa”

Vaate­suun­nit­telija Katri Niskanen: ”Olen minimalisti vaatteiden suhteen, mutta kotona pidän runsaudesta”

Kirsi Koiviston perhe asuu puutalossa. "Ei haittaa, jos vähän vetää, kunhan lattia narisee kotoisasti askelten alla."

Perhe vaihtoi omakotitalon kerrostaloon

Mian ja Björnin kodissa vanhat rakkaat mööpelit pysyvät, mutta ideat ja seinien värit vaihtuvat

Vanhasta kunnalliskodista remontoitiin kartano kovalla työllä

Muotoilija Katriina Nuutisen kodissa yhdistyvät kirpputorilöydöt ja designklassikot

Paluu juurille ja opettajan uranvaihto: Keltainen puutalo on nyt koti ja työpaikka

Sitruuna-rosma­rii­ni­hu­na­jalla maustettua uunibroileria, perunoita ja pikkuparsaa

Pääsiäisen kivat koristeet

Bloggari Sara Ticklen koti on ilmava kuin loft

Helsin­ki­läis­perheen kodissa katsellaan keskustan puistomaisemia kaari-ikkunoista

Vaaleansinisen monet sävyt: poimi ideat ja ihastu!

Toffee-suklaahippukeksi pellillä

Näin teet kylpyhuoneesta toimivan: parhaat säily­tys­rat­kaisut

Tekstii­li­suun­nit­telija Hanna Elevantin perhe elää hyvää arkea Karjalohjan kirkonkylällä

Leivo pelti­ba­naa­ni­kakku maapäh­ki­nä­voi­kuor­ru­tuk­sella

Uuden kodin vanhat seinät

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.