Koti ja keittiö 10/2010 Mari Harjula Kuvat Arto Vuohelainen
noin 12 kpl
1/2 litraa notkeaa perunasosetta
1 tl suolaa
2 munaa
2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl hiivaleipäjauhoja
1 1/2 dl ohrajauhoja tai vehnä-/hiivaleipäjauhoja tai kauraleseitä
1–2 tl tuoretta rosmariinia
hienonnettuna
1–2 valkosipulinkynttä
hienonnettuna
2 dl voimakkaan makuista juustoraastetta (esim. emmentaljuustoa)
Päälle:
tuoretta rosmariinia
1. Sekoita perunasose ja suola. Lisää munat yksitellen. Lisää jauhot, mausteet ja juustoraaste. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
2. Taputtele taikinasta jauhotetuin käsin pellille leivinpaperille pyöreitä, ohuita rieskoja. Yhdelle pellille mahtuu noin neljä rieskaa. Painele rieskojen päälle rosmariinia ja pistele rieskat haarukalla.
3. Paista uunin keskitasolla 250–275 asteessa noin 10–15 minuuttia, kunnes ne saavat väriä pintaan.
Valmistusaika: noin 25 min. + paistoaika 10–15 min.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2