Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

Toi­mit­ta­ja San­na Ke­kä­läi­nen

Ku­vat Kir­si-Mar­ja Sa­vo­lai­nen

Vii­ni­a­si­an­tun­tu­ja Sari Sirén

Koti ja keit­tiö 10/2016

Risotto uunipaahdetun parsakaalin ja pekonin kanssa

Parsakaali antaa tuttuun risottoon uutta hehkua.

4 an­nos­ta

2 sa­lot­ti­si­pu­lia

3 rkl olii­vi­öl­jyä

4 vii­pa­let­ta pe­ko­nia

3 dl ri­sot­to­rii­siä

7–10 dl kuu­maa kas­vis­lien­tä

½ tl vas­ta­rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

2 rkl voi­ta

½ dl hie­non­net­tua, tuo­ret­ta leh­ti­per­sil­jaa tai muu­ta yrt­tiä

1 an­nos paah­det­tua par­sa­kaa­lia

Tar­joi­luun:

vas­ta­raas­tet­tua par­me­saa­nia

1. Kuo­ri ja hie­non­na si­pu­lit. Kuu­ti­oi pe­ko­ni. Kuul­lo­ta nii­tä öl­jys­sä pan­nul­la muu­ta­ma mi­nuut­ti.

2. Mit­taa jouk­koon rii­si. Jat­ka pais­ta­mis­ta het­ki, kun­nes rii­si muut­tuu lä­pi­kuul­ta­vak­si.

3. Kaa­da pan­nul­le kas­vis­lien­tä kau­ha ker­ral­laan. Li­sää seu­raa­va kau­hal­li­nen vas­ta kun edel­li­nen on mel­kein imey­ty­nyt rii­siin. Rii­sin kyp­sy­mi­ses­sä kes­tää noin 17 mi­nuut­tia (tar­kis­ta ai­ka rii­si­pa­ke­tin kyl­jes­tä.)

4. Maus­ta pip­pu­ril­la. Li­sää ri­sot­toon voi, yr­tit ja par­sa­kaa­lit. Tar­joa par­me­saa­nin kans­sa.

Uu­ni­paah­de­tut par­sa­kaa­lit

4 an­nos­ta

2 par­sa­kaa­lia

3 rkl olii­vi­öl­jyä

1 tl sor­mi­suo­laa muu­ta­ma kier­ros val­ko­pip­pu­ria myl­lys­tä

1. Huuh­te­le par­sa­kaa­lit ja leik­kaa ne rei­luik­si, lit­te­äh­köik­si pa­loik­si. Lai­ta pa­lat uu­ni­vuo­kaan ja va­lu­ta pääl­le öl­jyä. Li­sää maus­teet.

2. Paah­da par­sa­kaa­le­ja 225-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin 20 mi­nuut­tia tai kun­nes ne ovat rap­sa­kan kyp­siä.

Vii­ni­suo­si­tus:

Ke­vy­en maus­tei­nen ja kir­sik­kai­nen Tri­fu­la 2014, Pie­mon­te, 8,98 e

Lue Myös

Fetasalaatti karamel­li­soi­tujen pähkinöiden kera

Parmasaanilla höystetyt edamame-pavut

Tuore­her­ne­keittoa ja piparjuuriraita

Fetasalaatti karamel­li­soi­tujen pähkinöiden kera

Parmasaanilla höystetyt edamame-pavut

Tuore­her­ne­keittoa ja piparjuuriraita

Valkosipuli-duchesseperunat

Kevät­pes­tob­rusc­hetat

Kevätsalaatti

Parsa-avokadorisotto

Timjaminen tatti-brierisotto

Parsa­kaa­li­sa­laatti sienien ja linssien kera

Parsa-avokadorisotto

Timjaminen tatti-brierisotto

Parsa­kaa­li­sa­laatti sienien ja linssien kera

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 12/2023?

Äänestä Koti ja keittiön paras kansi 2023!

Tässä on Suomen kaunein koti! Jarin ja Mikan idyllinen puutalo voitti Suomen kaunein koti 2023 -kilpailun

Pois keskustasta 70-luvun rivitaloon, lähiön väljyyteen

Kanelimamman romanttinen puutalokoti on täynnä kukkia

Puutalokylä Helsingin keskustassa? Ruoholahden villat on 1800-luvun keidas, josta Sami ja Reeta onnistuivat saamaan kodin

Heli Thorénin kaupun­ki­kak­siossa on vinttikamari, johon kiivetään tikkaita

Maria Guzenina tekee latti­a­laat­ta­löytöjä ja tavoittelee sisustukseen kiirettömyyden tuntua

Viherkasvien bootcamp: näin autat huonekasvit yli talven

Kasvissyöjän joulupöytään: Luksuspotut

Risoton perusohje ja sen muunnelmat ­– kokeile vuodenaikaan sopivia vaihtoehtoja!

Joulukoti Porvoon vanhalla rautatieasemalla

Mäntyharjulla vietetään huvilajoulua Marikin tapaan

Kurpitsagnocchit salviavoin kera

Suklaa­mous­se­kakku

Sipulitatin on suolainen versio tarte tatinista

Rommi­ru­si­na­jäädyke

Oliiviöljyssä paahdettu uunilohi ja kreikkalaiset sitrusperunat

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 12/2023?

Äänestä Koti ja keittiön paras kansi 2023!

Tässä on Suomen kaunein koti! Jarin ja Mikan idyllinen puutalo voitti Suomen kaunein koti 2023 -kilpailun

Pois keskustasta 70-luvun rivitaloon, lähiön väljyyteen

Kanelimamman romanttinen puutalokoti on täynnä kukkia

Puutalokylä Helsingin keskustassa? Ruoholahden villat on 1800-luvun keidas, josta Sami ja Reeta onnistuivat saamaan kodin

Heli Thorénin kaupun­ki­kak­siossa on vinttikamari, johon kiivetään tikkaita

Maria Guzenina tekee latti­a­laat­ta­löytöjä ja tavoittelee sisustukseen kiirettömyyden tuntua

Viherkasvien bootcamp: näin autat huonekasvit yli talven

Kasvissyöjän joulupöytään: Luksuspotut

Risoton perusohje ja sen muunnelmat ­– kokeile vuodenaikaan sopivia vaihtoehtoja!

Joulukoti Porvoon vanhalla rautatieasemalla

Mäntyharjulla vietetään huvilajoulua Marikin tapaan

Kurpitsagnocchit salviavoin kera

Suklaa­mous­se­kakku

Sipulitatin on suolainen versio tarte tatinista

Rommi­ru­si­na­jäädyke

Oliiviöljyssä paahdettu uunilohi ja kreikkalaiset sitrusperunat

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2