Toimittaja Sanna Kekäläinen
Kuvat Kirsi-Marja Savolainen
Viiniasiantuntuja Sari Sirén
Koti ja keittiö 10/2016
4 annosta
2 salottisipulia
3 rkl oliiviöljyä
4 viipaletta pekonia
3 dl risottoriisiä
7–10 dl kuumaa kasvislientä
½ tl vastarouhittua mustapippuria
2 rkl voita
½ dl hienonnettua, tuoretta lehtipersiljaa tai muuta yrttiä
1 annos paahdettua parsakaalia
Tarjoiluun:
vastaraastettua parmesaania
1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuutioi pekoni. Kuullota niitä öljyssä pannulla muutama minuutti.
2. Mittaa joukkoon riisi. Jatka paistamista hetki, kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi.
3. Kaada pannulle kasvislientä kauha kerrallaan. Lisää seuraava kauhallinen vasta kun edellinen on melkein imeytynyt riisiin. Riisin kypsymisessä kestää noin 17 minuuttia (tarkista aika riisipaketin kyljestä.)
4. Mausta pippurilla. Lisää risottoon voi, yrtit ja parsakaalit. Tarjoa parmesaanin kanssa.
Uunipaahdetut parsakaalit
4 annosta
2 parsakaalia
3 rkl oliiviöljyä
1 tl sormisuolaa muutama kierros valkopippuria myllystä
1. Huuhtele parsakaalit ja leikkaa ne reiluiksi, litteähköiksi paloiksi. Laita palat uunivuokaan ja valuta päälle öljyä. Lisää mausteet.
2. Paahda parsakaaleja 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes ne ovat rapsakan kypsiä.
Viinisuositus:
Kevyen mausteinen ja kirsikkainen Trifula 2014, Piemonte, 8,98 e
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2