RUOKA MARI HARJULA • KUVAUSAVUSTAJA MIKAELA ANTIN • KUVAT FABIAN BJÖRKKOTI JA KEITTIÖ 5/2014
2 leipää
4 ½ dl lämmintä vettä
30 g tuoretta hiivaa
2 rkl hunajaa
3 tl suolaa
1 ½ dl ruisjauhoja
7 ½ dl vehnäjauhoja
Päälle:
siemeniä tai jauhoja
1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää joukkoon mausteet ja ruisjauhot. Lisää vehnäjauhoja vähitellen alustaen.
2. Peitä taikina leivinliinalla ja anna kohota noin kaksi tuntia.
3. Jaa taikina kahtia ja leivo leiviksi. Viillä leipien pintaan terävällä veitsellä ristikkäisviillot. Jauhota leipien pinnat.
4. Kohota leipiä vielä noin puoli tuntia.
5. Paista leipiä 225-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Leivistä tulee erityisen rapeat, kun laitat uunin pohjalle vedellä täytetyn kulhon paistamisen ajaksi.
Sitruuna-yrtti-tuorejuusto
1 kg paksua turkkilaista jogurttia
1 tl merisuolaa
3–4 valkosipulinkynttä
2–3 rkl tuoretta oreganoa hienonnettuna
puolen sitruunan raastettu kuori
rouhittua mustapippuria
3 rkl oliiviöljyä
1. Vuoraa siivilä sideharsolla ja laita se muovi- tai teräskulhon päälle.
2. Sekoita mausteet jogurtin joukkoon.
3. Lusikoi jogurtti sideharson päälle siivilään ja nosta kulho jääkaappiin. Anna jogurtin valua yön yli.
4. Kaavi juustomassa tarjoilukulhoon. Pirskota päälle oliiviöljyä ennen tarjoamista.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2