Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

RUO­KA MARI HAR­JU­LA • KU­VAU­SA­VUS­TA­JA MI­KA­E­LA AN­TIN • KU­VAT  FA­BI­AN BJÖRK­KO­TI JA KEIT­TIÖ 5/2014

Rapea maalaisleipä ja sitruuna-yrtti-tuorejuusto

Rapean maalaisleivän kanssa tarjotaan sitruunaista, itse valmistettua tuorejuustoa.

2 lei­pää

4 ½ dl läm­min­tä vet­tä

30 g tuo­ret­ta hii­vaa

2 rkl hu­na­jaa

3 tl suo­laa

1 ½ dl ruis­jau­ho­ja

7 ½ dl veh­nä­jau­ho­ja

Pääl­le:

sie­me­niä tai jau­ho­ja

1. Mu­ren­na hii­va kä­den­läm­pöi­seen ve­teen. Li­sää jouk­koon maus­teet ja ruis­jau­hot. Li­sää veh­nä­jau­ho­ja vä­hi­tel­len alus­ta­en.

2. Pei­tä tai­ki­na lei­vin­lii­nal­la ja an­na ko­ho­ta noin kak­si tun­tia.

3. Jaa tai­ki­na kah­tia ja lei­vo lei­vik­si. Viil­lä lei­pien pin­taan te­rä­väl­lä veit­sel­lä ris­tik­käis­viil­lot. Jau­ho­ta lei­pien pin­nat.

4. Ko­ho­ta lei­piä vie­lä noin puo­li tun­tia.

5. Pais­ta lei­piä 225-as­tei­sen uu­nin kes­ki­ta­sol­la noin 30 mi­nuut­tia. Lei­vis­tä tu­lee eri­tyi­sen ra­pe­at, kun lai­tat uu­nin poh­jal­le ve­del­lä täy­te­tyn kul­hon pais­ta­mi­sen ajak­si.

Sit­ruu­na-yrt­ti-tuo­re­juus­to

1 kg pak­sua turk­ki­lais­ta jo­gurt­tia

1 tl me­ri­suo­laa

3–4 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

2–3 rkl tuo­ret­ta ore­ga­noa hie­non­net­tu­na

puo­len sit­ruu­nan raas­tet­tu kuo­ri

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

3 rkl olii­vi­öl­jyä

1. Vuo­raa sii­vi­lä si­de­har­sol­la ja lai­ta se muo­vi- tai te­räs­kul­hon pääl­le.

2. Se­koi­ta maus­teet jo­gur­tin jouk­koon.

3. Lu­si­koi jo­gurt­ti si­de­har­son pääl­le sii­vi­lään ja nos­ta kul­ho jää­kaap­piin. An­na jo­gur­tin va­lua yön yli.

4. Kaa­vi juus­to­mas­sa tar­joi­lu­kul­hoon. Pirs­ko­ta pääl­le olii­vi­öl­jyä en­nen tar­jo­a­mis­ta.

Lue Myös

Kurpitsaiset solmusämpylät

Kesäkurpitsa-perunafocaccia

Avokado-vuohen­juus­toc­ros­tinit

Kurpitsaiset solmusämpylät

Kesäkurpitsa-perunafocaccia

Avokado-vuohen­juus­toc­ros­tinit

Kolmen juuston yrttipiiraat

Siemennäkkileipä

Rouheinen mallasleipä

Rice crispies treat eli amerikkalaiset riisimuropalat

Pähkinä-tuore­juus­to­levite

Tomaatti-korvasienilevite

Rice crispies treat eli amerikkalaiset riisimuropalat

Pähkinä-tuore­juus­to­levite

Tomaatti-korvasienilevite

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 10/2023?

"Tuossa talossa haluaisin asua" ajatteli Juulianna Mäkelä, ja sattuma vei lopulta lapsiperheen juuri siihen mansar­di­kat­toiseen puutaloon

Suomen kauneimmaksi valittu koti Kajaanissa entisen kirjastotalon ullakolla: "Huomasimme sattumalta, että kaupunki myy vanhoja kiinteistöjään"

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Kurpitsainen toscakakku

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Loppukesällä puutarhassa hehkuvat daaliat

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Sekoita mustikkainen smash cocktail

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 10/2023?

"Tuossa talossa haluaisin asua" ajatteli Juulianna Mäkelä, ja sattuma vei lopulta lapsiperheen juuri siihen mansar­di­kat­toiseen puutaloon

Suomen kauneimmaksi valittu koti Kajaanissa entisen kirjastotalon ullakolla: "Huomasimme sattumalta, että kaupunki myy vanhoja kiinteistöjään"

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Kurpitsainen toscakakku

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Loppukesällä puutarhassa hehkuvat daaliat

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Sekoita mustikkainen smash cocktail

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2