Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

RUO­KA MARI HAR­JU­LA • KU­VAU­SA­VUS­TA­JA MI­KA­E­LA AN­TIN • KU­VAT  FA­BI­AN BJÖRK­KO­TI JA KEIT­TIÖ 5/2014

Rapea maalaisleipä ja sitruuna-yrtti-tuorejuusto

Rapean maalaisleivän kanssa tarjotaan sitruunaista, itse valmistettua tuorejuustoa.

2 lei­pää

4 ½ dl läm­min­tä vet­tä

30 g tuo­ret­ta hii­vaa

2 rkl hu­na­jaa

3 tl suo­laa

1 ½ dl ruis­jau­ho­ja

7 ½ dl veh­nä­jau­ho­ja

Pääl­le:

sie­me­niä tai jau­ho­ja

1. Mu­ren­na hii­va kä­den­läm­pöi­seen ve­teen. Li­sää jouk­koon maus­teet ja ruis­jau­hot. Li­sää veh­nä­jau­ho­ja vä­hi­tel­len alus­ta­en.

2. Pei­tä tai­ki­na lei­vin­lii­nal­la ja an­na ko­ho­ta noin kak­si tun­tia.

3. Jaa tai­ki­na kah­tia ja lei­vo lei­vik­si. Viil­lä lei­pien pin­taan te­rä­väl­lä veit­sel­lä ris­tik­käis­viil­lot. Jau­ho­ta lei­pien pin­nat.

4. Ko­ho­ta lei­piä vie­lä noin puo­li tun­tia.

5. Pais­ta lei­piä 225-as­tei­sen uu­nin kes­ki­ta­sol­la noin 30 mi­nuut­tia. Lei­vis­tä tu­lee eri­tyi­sen ra­pe­at, kun lai­tat uu­nin poh­jal­le ve­del­lä täy­te­tyn kul­hon pais­ta­mi­sen ajak­si.

Sit­ruu­na-yrt­ti-tuo­re­juus­to

1 kg pak­sua turk­ki­lais­ta jo­gurt­tia

1 tl me­ri­suo­laa

3–4 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

2–3 rkl tuo­ret­ta ore­ga­noa hie­non­net­tu­na

puo­len sit­ruu­nan raas­tet­tu kuo­ri

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

3 rkl olii­vi­öl­jyä

1. Vuo­raa sii­vi­lä si­de­har­sol­la ja lai­ta se muo­vi- tai te­räs­kul­hon pääl­le.

2. Se­koi­ta maus­teet jo­gur­tin jouk­koon.

3. Lu­si­koi jo­gurt­ti si­de­har­son pääl­le sii­vi­lään ja nos­ta kul­ho jää­kaap­piin. An­na jo­gur­tin va­lua yön yli.

4. Kaa­vi juus­to­mas­sa tar­joi­lu­kul­hoon. Pirs­ko­ta pääl­le olii­vi­öl­jyä en­nen tar­jo­a­mis­ta.

Lue Myös

Ricotta-parsapiirakka

Kirsikkatomaatti-vuohen­juus­to­piiras

Gluteenittomat sieni-fetamuffinit

Ricotta-parsapiirakka

Kirsikkatomaatti-vuohen­juus­to­piiras

Gluteenittomat sieni-fetamuffinit

Tortilla

Spelttisämpylät

Rucolalevite

Rice crispies treat eli amerikkalaiset riisimuropalat

Pähkinä-tuore­juus­to­levite

Tomaatti-korvasienilevite

Rice crispies treat eli amerikkalaiset riisimuropalat

Pähkinä-tuore­juus­to­levite

Tomaatti-korvasienilevite

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 4/2023?

Paluumuuttajan kaunis koti jugendtalossa remontoitiin kolmessa viikossa

Koti Helsingin Olympiakylässä sisustettiin pastelliväreillä

Kirjailija Tommi Kinnunen: ”Nautin nikkaroinnista, siinä näkee heti työnsä jäljen, opettajana sen näkee vasta vuosien päästä”

Tuomisen kivimuurin suojissa on jugendtalo, josta Ullastiina ja Joonas löysivät unelmiensa kodin

Rakensimme 60 neliön omakotitalon

Fasetin toimitusjohtaja Janne Ylönen on kauppiaana oppinut, ettei tavaraan saisi rakastua

Linnea teki viherseinän itse: poimi ideat!

Kevään raikkain puutarhalehti on ilmestynyt!

Koti ja keittiön Kaunein koti 2022 on Tuulensuun tilan upesti kunnostettu puutalo

10 vinkkiä: Kasvata itse kesän taimet ja pikasato lautaselle

Aamupa­la­pan­nu­kakun juuritaikina muhii yön yli

Passi­o­he­del­mäinen juustokakku on raikas herkku

Valokuvaaja Kreetta Järvenpää luo sadunomaisia tunnelmia työhuoneellaan kukkien keskellä

Raikas mandariini-rahkapiirakka on ihana herkku

Pehmeä laskeutuminen uuteen pakettitaloon

Leivo makeita hapanjuuripullia

Näin valmistat herkullisen punavii­ni­kas­tikkeen lihalle

Banoffee-pavlova yhdistää kahden herkun maut mainioksi yhdistelmäksi

Kuohkea hapanjuuri-kirsikkafocaccia

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 4/2023?

Paluumuuttajan kaunis koti jugendtalossa remontoitiin kolmessa viikossa

Koti Helsingin Olympiakylässä sisustettiin pastelliväreillä

Kirjailija Tommi Kinnunen: ”Nautin nikkaroinnista, siinä näkee heti työnsä jäljen, opettajana sen näkee vasta vuosien päästä”

Tuomisen kivimuurin suojissa on jugendtalo, josta Ullastiina ja Joonas löysivät unelmiensa kodin

Rakensimme 60 neliön omakotitalon

Fasetin toimitusjohtaja Janne Ylönen on kauppiaana oppinut, ettei tavaraan saisi rakastua

Linnea teki viherseinän itse: poimi ideat!

Kevään raikkain puutarhalehti on ilmestynyt!

Koti ja keittiön Kaunein koti 2022 on Tuulensuun tilan upesti kunnostettu puutalo

10 vinkkiä: Kasvata itse kesän taimet ja pikasato lautaselle

Aamupa­la­pan­nu­kakun juuritaikina muhii yön yli

Passi­o­he­del­mäinen juustokakku on raikas herkku

Valokuvaaja Kreetta Järvenpää luo sadunomaisia tunnelmia työhuoneellaan kukkien keskellä

Raikas mandariini-rahkapiirakka on ihana herkku

Pehmeä laskeutuminen uuteen pakettitaloon

Leivo makeita hapanjuuripullia

Näin valmistat herkullisen punavii­ni­kas­tikkeen lihalle

Banoffee-pavlova yhdistää kahden herkun maut mainioksi yhdistelmäksi

Kuohkea hapanjuuri-kirsikkafocaccia

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.