Koti ja Keittiö 05/07
(4–6 annosta)
Raparperihillo:
500 g raparperia
puolen sitruunan mehu
2 1/2 dl hillosokeria
Mascarponevaahto:
2 keltuaista
3 rkl sokeria
3 rkl Cointreau-likööriä
1 prk (250 g) mascarponejuustoa
2 valkuaista
Lisäksi:
6 savoiardi -keksiä
3/4 dl laimennettua vadelmamehua
50 g valkosuklaata
1. Valmista raparperihillo. Paloittele raparperit ja laita kattilaan. Purista joukkoon sitruunamehu. Kuumenna, kunnes seos höyryää. Lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen. Anna kiehua hiljalleen välillä sekoittaen noin 10 minuuttia. Jäähdytä hillo.
2. Valmista mascarponevaahto. Vaahdota keltuaiset ja sokeri teräskulhossa. Lisää likööri ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kypsennä vesihauteen päällä, kunnes kastike sakenee. Anna jäähtyä ja sekoita joukkoon mascarponejuusto.
3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele vaahto varovasti mascarponejuustoseokseen.
4. Paloittele keksit ja rouhi valkosuklaa.
5. Kokoa kerroksittain annosmaljoihin vadelmamehuun kostutettuja keksinpaloja, hilloa, mascarponevaahtoa ja rouhittua valkosuklaata.
6. Jäähdytä maljat ennen tarjoilua jääkaapissa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2