Artikkeli

 MARI HAR­JU­LA • KU­VAT AR­TO VUO­HE­LAI­NEN­KO­TI JA KEIT­TIÖ 6–7/2014

Raparperi-lakritsijäätelö

Kirpeä raparperi ja lakritsi ovat kotitekoisen jäätelön oiva makupari.

6–8 an­nos­ta

3 mu­naa

2 kel­tu­ais­ta

2 ½ dl so­ke­ria

yh­den va­nil­ja­tan­gon sie­me­net

5 dl kuo­hu­ker­maa

Ra­par­pe­ri­so­se:

500 g ra­par­pe­ria

½ dl vet­tä

1 ½ dl so­ke­ria

1 tl va­nil­ja­so­ke­ria

Li­säk­si:

1 dl lak­rit­si­kas­ti­ket­ta

noin ½ dl tur­kin­pip­pu­ri­rou­het­ta tai lak­rit­sist­rös­se­lei­tä

1. Val­mis­ta ra­par­pe­ri­so­se. Pa­loit­te­le ra­par­pe­rin­var­ret. Kei­tä ra­par­pe­ria ja vet­tä, kun­nes ra­par­pe­ri peh­me­nee ja ha­jo­aa. Li­sää so­ke­rit. An­na nii­den su­laa ja se­koi­ta. Jääh­dy­tä sose.

2. Mit­taa mu­nat, kel­tu­ai­set ja so­ke­ri te­räs­kul­hoon. Hal­kai­se va­nil­ja­tan­ko ja raa­pu­ta sen si­sus myös jouk­koon.

3. Nos­ta te­räs­kul­ho ve­si­hau­teen pääl­le ja vat­kaa noin 6–8 mi­nuut­tia, kun­nes seos on pak­sua ja va­nil­ja­kas­ti­ke­mais­ta. Ota kul­ho pois ve­si­hau­teen pääl­tä ja jat­ka vat­kaa­mis­ta, kun­nes seos on jääh­ty­nyt.

4. Vaah­do­ta ker­ma ja li­sää va­ro­vas­ti muna-so­ke­ri­se­ok­seen.

5. Lai­ta ker­rok­sit­tain vuo­kaan jää­te­lö­mas­saa, ra­par­pe­ri­so­set­ta, lak­rit­si­kas­ti­ket­ta ja tur­kin­pip­pu­ri­rou­het­ta tai lak­rit­sist­rös­se­lei­tä. An­na jää­tyä pa­kas­ti­mes­sa vä­hin­tään kuu­si tun­tia.

6. Ota jää­te­lö­kau­hal­la se­ok­ses­ta pal­lo­ja ja tar­joi­le kul­hois­ta tai voh­ve­li­tuu­teis­ta.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ