MARI HARJULA • KUVAT ARTO VUOHELAINENKOTI JA KEITTIÖ 6–7/2014
6–8 annosta
3 munaa
2 keltuaista
2 ½ dl sokeria
yhden vaniljatangon siemenet
5 dl kuohukermaa
Raparperisose:
500 g raparperia
½ dl vettä
1 ½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Lisäksi:
1 dl lakritsikastiketta
noin ½ dl turkinpippurirouhetta tai lakritsiströsseleitä
1. Valmista raparperisose. Paloittele raparperinvarret. Keitä raparperia ja vettä, kunnes raparperi pehmenee ja hajoaa. Lisää sokerit. Anna niiden sulaa ja sekoita. Jäähdytä sose.
2. Mittaa munat, keltuaiset ja sokeri teräskulhoon. Halkaise vaniljatanko ja raaputa sen sisus myös joukkoon.
3. Nosta teräskulho vesihauteen päälle ja vatkaa noin 6–8 minuuttia, kunnes seos on paksua ja vaniljakastikemaista. Ota kulho pois vesihauteen päältä ja jatka vatkaamista, kunnes seos on jäähtynyt.
4. Vaahdota kerma ja lisää varovasti muna-sokeriseokseen.
5. Laita kerroksittain vuokaan jäätelömassaa, raparperisosetta, lakritsikastiketta ja turkinpippurirouhetta tai lakritsiströsseleitä. Anna jäätyä pakastimessa vähintään kuusi tuntia.
6. Ota jäätelökauhalla seoksesta palloja ja tarjoile kulhoista tai vohvelituuteista.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2