Koti ja keittiö 3/2011 Katri Schröder | KUVAT Arto Vuohelainen
noin 25 kpl
3 dl vettä
75 g voita tai margariinia
1/ 2 tl suolaa
2 1/ 2 dl vehnäjauhoja
1 tl sinappijauhetta
1/ 4 tl cayennepippuria
3 munaa
150 g gruyèrejuustoa tai muuta kovaa, emmental-tyyppistä juustoa
1. Kiehauta vesi, rasva ja suola kattilassa niin, että rasva sulaa kokonaan.
2. Sekoita jauhot, sinappijauhe ja cayennenpippuri keskenään. Siivilöi jauhoseos kerralla nesteeseen. Vatkaa samalla puuhaarukalla niin, että taikinasta muodostuu kiinteä pallo. Kaada taikina kulhoon jäähtymään.
3. Lisää taikinaan munat yksitellen sähkövatkaimella reippaasti vatkaten.
4. Raasta juusto karkeaksi ja sekoita taikinaseokseen.
5. Nosta taikinasta kahdella ruokalusikalla pieniä nokareita leivinpaperoidulle uunipellille.
6. Paista sämpylöitä 200-asteisen uunin keskiosassa noin 25 minuuttia leivonnaisten koosta riippuen. Älä avaa uunin luukkua ensimmäisten 20 minuutin aikana, jotta leivonnaiset eivät laske. Anna jäähtyä pellillä ritilällä.
Valmistusaika: noin 45 min.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2