Koti ja keittiö 1–2/2010
noin 12 kpl
2 dl kylmää maitoa
30 g hiivaa
1/2 tl suolaa
1 dl sokeria
1 muna
noin 7 dl vehnäjauhoja
200 g voita tai margariinia
Täyte:
noin 50 g voita
2 rkl sokeria
1 1/2 dl rouhittuja pistaaseja
1. Murustele hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, sokeri ja muna. Lisää jauhot vähän kerrassaan taikinaan vaivaten. Alusta käsin tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla, kunnes taikina on pehmeää ja kimmoisaa. Lisää lopuksi kuutioitu, huoneenlämpöinen rasva. Makoisat köyhät ritarit ja pullavanukas valmistuvat helposti
2. Anna kohota liinan alla noin 45 minuuttia.
3. Kauli taikina noin 15 x 30 cm:n kokoiseksi levyksi. Levitä taikinalle pehmeää voita. Ripottele päälle sokeri ja pistaasit.
4. Kierrä levy pitkittäin kääröksi. Leikkaa kääröstä noin 3 cm paksuisia paloja. Nosta palat voideltuihin metallimuotteihin tai muffinipellin koloihin.
5. Anna kohota noin 45 minuuttia.
6. Paista briossit 200-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
Aika: 35 min + paistamiseen ja kohottamiseen 1 t 30 min
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2