Artikkeli

Koti ja keit­tiö 1–2/2010

Pistaasibriossit

Murustele hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, sokeri ja muna...

noin 12 kpl

2 dl kyl­mää mai­toa

30 g hii­vaa

1/2 tl suo­laa

1 dl so­ke­ria

1 muna

noin 7 dl veh­nä­jau­ho­ja

200 g voi­ta tai mar­ga­rii­nia

Täy­te:

noin 50 g voi­ta

2 rkl so­ke­ria

1 1/2 dl rou­hit­tu­ja pis­taa­se­ja

1. Mu­rus­te­le hii­va kä­den­läm­pöi­seen mai­toon. Li­sää suo­la, so­ke­ri ja muna. Li­sää jau­hot vä­hän ker­ras­saan tai­ki­naan vai­va­ten. Alus­ta kä­sin tai säh­kö­vat­kai­men tai­ki­na­kou­kuil­la, kun­nes tai­ki­na on peh­me­ää ja kim­moi­saa. Li­sää lo­puk­si kuu­ti­oi­tu, huo­neen­läm­pöi­nen ras­va. Ma­koi­sat köy­hät ri­ta­rit ja pul­la­va­nu­kas val­mis­tu­vat hel­pos­ti

2. An­na ko­ho­ta lii­nan al­la noin 45 mi­nuut­tia.

3. Kau­li tai­ki­na noin 15 x 30 cm:n ko­koi­sek­si le­vyk­si. Le­vi­tä tai­ki­nal­le peh­me­ää voi­ta. Ri­pot­te­le pääl­le so­ke­ri ja pis­taa­sit.

4. Kier­rä levy pit­kit­täin kää­rök­si. Leik­kaa kää­rös­tä noin 3 cm pak­sui­sia pa­lo­ja. Nos­ta pa­lat voi­del­tui­hin me­tal­li­muot­tei­hin tai muf­fi­ni­pel­lin ko­loi­hin.

5. An­na ko­ho­ta noin 45 mi­nuut­tia.

6. Pais­ta bri­os­sit 200-as­tei­sen uu­nin kes­ki­ta­sol­la noin 15 mi­nuut­tia.

Ai­ka: 35 min + pais­ta­mi­seen ja ko­hot­ta­mi­seen 1 t 30 min

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ