Artikkeli

Koti ja keit­tiö 12/2008

Paahdetut ja marinoidut punajuuret

1 kg pu­na­juu­ria

1 tl sor­mi­suo­laa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

1 - 2 rkl tuo­ret­ta sal­vi­aa hie­non­net­tu­na tai 1 tl kui­vat­tua

3 rkl olii­vi­öl­jyä

2 rkl vaa­le­aa bal­sa­mi­vii­nie­tik­kaa

2 rkl hu­na­jaa tai vaa­le­aa sii­rap­pia

1. Kuo­ri ja loh­ko pu­na­juu­ret. Lado pu­na­juu­ret uu­nin­kes­tä­vään vuo­kaan tai uu­ni­pan­nul­le lei­vin­pa­pe­ril­le. Paah­da uu­nis­sa 200 as­tees­sa noin 30 mi­nuut­tia.

2. Lai­ta pu­na­juu­ret kul­hoon. Li­sää maus­teet, se­koi­ta ja ma­ri­noi jää­kaa­pis­sa vä­hin­tään pari tun­tia.