Artikkeli

RUO­KA MARI HAR­JU­LA • SI­SUS­TUS MIA LUND­BERG • KU­VAU­SA­VUS­TA­JA MI­KA­E­LA AN­TIN • KU­VAT KIR­SI-MAR­JA SA­VO­LA KOTI JA KEIT­TIÖ 12/2014  

Paahdettu poron paahtopaisti ja lakritsikastike

Poron paahtopaisti viimeistellään tummalla lakrit­si­kas­tik­keella.

4–6 an­nos­ta

600 g (2–3 kpl) po­ron paah­to­pais­tia

no­ka­re voi­ta

3–4 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

pari ok­saa ros­ma­rii­nia

suo­laa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

1. Lai­ta voi, val­ko­si­pu­lin­kyn­net ja ros­ma­rii­nit pan­nul­le ja kuu­men­na. Li­sää pais­tit ja rus­kis­ta ne kaut­taal­taan. Maus­ta pais­tit suo­lal­la ja pip­pu­ril­la ja nos­ta uu­ni­vuo­kaan. Lai­ta ai­na­kin yh­teen pais­tiin pais­ti­mit­ta­ri pak­suim­paan koh­taan.

2. Kyp­sen­nä pais­te­ja uu­nis­sa 175–200 as­tees­sa noin 10 mi­nuut­tia. Pais­ti on riit­tä­vän kyp­sää, kun si­sä­läm­pö­ti­la on 56 as­tet­ta ja liha vie­lä kes­kel­tä pu­ner­ta­vaa ja me­he­vää. Kää­ri li­hat fo­li­oon ja an­na te­key­tyä pa­ri­kym­men­tä mi­nuut­tia.

3. Leik­kaa liha vii­pa­leik­si ja aset­tele tar­jol­le.

TUM­MA LAK­RIT­SI­KAS­TI­KE

4–6 an­nos­ta

2 sa­lot­ti­si­pu­lia

tilk­ka öl­jyä

3 rkl bal­sa­mi­vii­nie­tik­kaa

2 dl pu­na­vii­niä

1 l vet­tä

3 rkl riis­ta­fon­dia

5 maus­te­pip­pu­ria

1 laa­ke­rin­leh­ti

1 tl ko­ko­nai­sia mus­ta­pip­pu­rei­ta

1 ros­ma­rii­ni­nok­sa

2 tl lak­rit­si­jau­het­ta (esi­mer­kik­si Ur­tek­ram)

suo­laa

1. Kuo­ri ja hie­non­na si­pu­lit. Kuul­lota si­pu­lei­ta kat­ti­las­sa öl­jys­sä.

3. Li­sää kat­ti­laan vii­nie­tik­ka, vii­ni, vesi ja fon­di sekä maus­teet. An­na kie­hua ka­saan, kun­nes kas­tik­kees­ta on haih­tu­nut noin puo­let.

4. Sii­vi­löi kas­ti­ke ja maus­ta lak­rit­si­jau­heel­la ja suo­lal­la. Kuu­men­na en­nen tar­joi­lua.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ