RUOKA MARI HARJULA • SISUSTUS MIA LUNDBERG • KUVAUSAVUSTAJA MIKAELA ANTIN • KUVAT KIRSI-MARJA SAVOLA KOTI JA KEITTIÖ 12/2014
4–6 annosta
600 g (2–3 kpl) poron paahtopaistia
nokare voita
3–4 valkosipulinkynttä
pari oksaa rosmariinia
suolaa
rouhittua mustapippuria
1. Laita voi, valkosipulinkynnet ja rosmariinit pannulle ja kuumenna. Lisää paistit ja ruskista ne kauttaaltaan. Mausta paistit suolalla ja pippurilla ja nosta uunivuokaan. Laita ainakin yhteen paistiin paistimittari paksuimpaan kohtaan.
2. Kypsennä paisteja uunissa 175–200 asteessa noin 10 minuuttia. Paisti on riittävän kypsää, kun sisälämpötila on 56 astetta ja liha vielä keskeltä punertavaa ja mehevää. Kääri lihat folioon ja anna tekeytyä parikymmentä minuuttia.
3. Leikkaa liha viipaleiksi ja asettele tarjolle.
TUMMA LAKRITSIKASTIKE
4–6 annosta
2 salottisipulia
tilkka öljyä
3 rkl balsamiviinietikkaa
2 dl punaviiniä
1 l vettä
3 rkl riistafondia
5 maustepippuria
1 laakerinlehti
1 tl kokonaisia mustapippureita
1 rosmariininoksa
2 tl lakritsijauhetta (esimerkiksi Urtekram)
suolaa
1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipuleita kattilassa öljyssä.
3. Lisää kattilaan viinietikka, viini, vesi ja fondi sekä mausteet. Anna kiehua kasaan, kunnes kastikkeesta on haihtunut noin puolet.
4. Siivilöi kastike ja mausta lakritsijauheella ja suolalla. Kuumenna ennen tarjoilua.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2