Artikkeli

Omena-luumuchutney

500 g hap­pa­mia ome­noi­ta

500 g tuo­rei­ta luu­mu­ja

1 iso kel­ta­si­pu­li

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

2 pu­nais­ta chi­li­pal­koa

2 dl vaa­lei­ta ru­si­noi­ta

1 rkl raas­tet­tua tuo­ret­ta in­ki­vää­riä

1 rkl si­na­pin­sie­me­niä

10 ko­ko­nais­ta nei­lik­kaa

1 ka­ne­li­tan­ko

1 dl ome­na­vii­nie­tik­kaa

2 dl ruo­ko­ki­de- tai mus­co­va­do­so­ke­ria

1 tl suo­laa

1. Kuo­ri ome­nat ja leik­kaa ne nel­jään osaan. Pois­ta kova kan­ta ja sie­men­ko­ta. Leik­kaa ome­nat pie­nik­si pa­loik­si. Pese luu­mut ja hal­kai­se ne. Pois­ta ki­vet ja pa­loit­te­le luu­mut muu­ta­maan osaan.

2. Kuo­ri ja vii­pa­loi si­pu­li ja val­ko­si­pu­lin­kyn­net. Huuh­te­le chi­lit ja hal­kai­se ne. Pois­ta val­koi­set sie­me­net. Hie­non­na chili.

3. Pane kaik­ki chut­neyn ai­nek­set ti­la­vaan kat­ti­laan ja kuu­men­na kie­hu­vak­si. Alen­na läm­pöä ja an­na chut­neyn hau­tua kan­nen al­la noin tun­ti. Se­koit­te­le ai­na sil­loin täl­löin.

4. Töl­ki­tä chut­ney puh­tai­siin la­si­purk­kei­hin ja an­na jääh­tyä. Säi­ly­tä pi­me­äs­sä ja kyl­mäs­sä. Tar­joi­le esi­mer­kik­si li­han tai broi­le­rin kans­sa.