500 g happamia omenoita
500 g tuoreita luumuja
1 iso keltasipuli
2 valkosipulinkynttä
2 punaista chilipalkoa
2 dl vaaleita rusinoita
1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
1 rkl sinapinsiemeniä
10 kokonaista neilikkaa
1 kanelitanko
1 dl omenaviinietikkaa
2 dl ruokokide- tai muscovadosokeria
1 tl suolaa
1. Kuori omenat ja leikkaa ne neljään osaan. Poista kova kanta ja siemenkota. Leikkaa omenat pieniksi paloiksi. Pese luumut ja halkaise ne. Poista kivet ja paloittele luumut muutamaan osaan.
2. Kuori ja viipaloi sipuli ja valkosipulinkynnet. Huuhtele chilit ja halkaise ne. Poista valkoiset siemenet. Hienonna chili.
3. Pane kaikki chutneyn ainekset tilavaan kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Alenna lämpöä ja anna chutneyn hautua kannen alla noin tunti. Sekoittele aina silloin tällöin.
4. Tölkitä chutney puhtaisiin lasipurkkeihin ja anna jäähtyä. Säilytä pimeässä ja kylmässä. Tarjoile esimerkiksi lihan tai broilerin kanssa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2