Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

MARI HAR­JU­LA KUVA UL­LA­MAI­JA HÄN­NI­NEN

Näin teet simaa

Perinteinen sima voidaan maustaa muullakin kuin sitruunalla. Kokeile esimerkiksi raparperi-, inkivääri- tai musta­he­ru­kan­leh­ti­simaa

SIMA

1–2 sit­ruu­naa

4 l vet­tä

½ kg so­ke­ria tai fa­rii­ni­so­ke­ria tai 250 g so­ke­ria + 250 g fa­rii­ni­so­ke­ria

¼ tl hii­vaa

1. Kuo­ri sit­ruu­nat ke­vy­es­ti ja vii­pa­loi sit­ruu­nat.

2. Mit­taa so­ke­rit san­koon tai muu­hun ti­la­vaan kan­nel­li­seen as­ti­aan. Lai­ta san­koon myös sit­ruu­na­vii­pa­leet.

3. Kie­hau­ta puo­let ve­des­tä (2 l) ja kaa­da san­koon so­ke­rien ja sit­ruu­noi­den pääl­le. Se­koi­ta, kun­nes so­ke­ri liu­ke­nee ve­teen. Fa­rii­ni­so­ke­rin ja so­ke­rin yh­dis­tel­mäl­lä tai pel­käl­lä fa­rii­ni­so­ke­ril­la si­mas­ta tu­lee hie­man tum­mem­paa kuin pelk­kää ta­lous­so­ke­ria käy­tet­tä­es­sä.

4. Li­sää lop­pu ve­si­mää­rä kyl­mä­nä, se­koi­ta ja an­na jääh­tyä huo­neen­läm­pöi­sek­si.

5. Liu­o­ta hii­va pie­neen tilk­kaan vet­tä ja li­sää si­man jouk­koon. An­na si­man käy­dä huo­neen­läm­mös­sä kan­nel­la pei­tet­ty­nä seu­raa­vaan päi­vään.

6. Sii­vi­löi sima. Lai­ta puh­tai­siin pul­loi­hin noin tee­lu­si­kal­li­nen so­ke­ria ja muu­ta­mia ru­si­noi­ta. Kaa­da sima pul­loi­hin. Lai­ta pul­lot vii­le­ään. Sima on val­mis­ta noin vii­kon ku­lut­tua, kun ru­si­nat nou­se­vat pin­taan.

Ra­par­pe­ri­si­ma: Pa­loit­te­le kat­ti­laan rei­lu lit­ra ra­par­pe­rin­pa­lo­ja ja lai­ta ka­ne­li­tan­ko tai hie­man tuo­ret­ta in­ki­vää­riä. Li­sää puo­let si­ma­oh­jeen ve­si­mää­räs­tä ja kei­tä se­os­ta 15–20 mi­nuut­tia. Sii­vi­löi lie­mi tal­teen ja li­sää sii­hen so­ke­rit ja sit­ruu­na­vii­pa­leet. Val­mis­ta lop­puun pe­rin­tei­sen si­man tyy­liin.

Sit­rus­he­del­mä­si­ma: Sit­ruu­nan li­säk­si si­maan voi lait­taa maus­teek­si myös ap­pel­sii­nia, li­meä tai greip­piä.

In­ki­vää­ri­si­ma: Lai­ta as­ti­aan noin ½ dl in­ki­vää­ri­las­tu­ja en­nen kuin kaa­dat pääl­le kuu­man ve­den.

Mus­ta­vii­ni­mar­jan­leh­ti­si­ma: Lai­ta noin 10 kpl puh­tai­ta mus­ta­he­ru­kan­leh­tiä as­ti­aan en­nen kuu­man ve­den kaa­ta­mis­ta.

Vink­ki!

Jos si­man teko jäi vii­me­tip­paan, an­na sen te­key­tyä pul­lo­tet­tu­na huo­neen­läm­mös­sä, jol­loin se on val­mis­ta kol­mes­sa päi­väs­sä.

Lue Myös

Pinaatti-pekonipizza

Grillatut hunajaiset munakoisot

Kesäinen ratatouille

Pinaatti-pekonipizza

Grillatut hunajaiset munakoisot

Kesäinen ratatouille

Marinoitua kesäkurpitsaa ja munakoisoa

Vihreä gazpachokeitto

Porkkanahummus

Inkivää­ri­pää­rynät

Inkivääri-korian­te­ri­ma­rinadi

Samettinen porkkanakeitto ja inkivää­ri­rai­ta­kastike

Inkivää­ri­pää­rynät

Inkivääri-korian­te­ri­ma­rinadi

Samettinen porkkanakeitto ja inkivää­ri­rai­ta­kastike

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Äänestä kaunein koti 2020: voit voittaa Iittalan Essence-astiasetin

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 1/2021

Jouluna ei mietitä remonttia, vaan nautitaan tunnelmasta

Omakotitalo vaihtui kaupungin keskustaan

Joulu täynnä muistoja

Vanhan tilan kunnostaminen on elämäntapa

Kurkista persoonallisiin joulukoteihin

Koti Espoossa on punainen tupa järven rannalla

Uuden alun myötä löytyi koti vanhasta urkutehtaasta

Kaupunkikodin joulussa on tyylien ja värien iloa

Tumma barokki ja vaaleaa skandityyli kohtaavat tässä kodissa

Raikas glögispritzer ja hauska pizzakuusi

Viehättävät kynttilänjalat piristävät kaamosaikana

Leivo herkulliset joulublondiet

Kaisa Kuokka: ”Joulu on loma pimeyden keskellä”

Pakettiin kotimaista: 7 x suomalainen joululahja

Joulun upeat kukkijat: näin joulukukat kestävät pitkään

Seela Sella voisi luopua kaikista muista esineistä paitsi hatustaan

Uuden elämänvaiheen kodissa on kauneutta kolmessa tasossa

Talvi puhkeaa kukkaan: tee itse jouluiset kukka-asetelmat

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Äänestä kaunein koti 2020: voit voittaa Iittalan Essence-astiasetin

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 1/2021

Jouluna ei mietitä remonttia, vaan nautitaan tunnelmasta

Omakotitalo vaihtui kaupungin keskustaan

Joulu täynnä muistoja

Vanhan tilan kunnostaminen on elämäntapa

Kurkista persoonallisiin joulukoteihin

Koti Espoossa on punainen tupa järven rannalla

Uuden alun myötä löytyi koti vanhasta urkutehtaasta

Kaupunkikodin joulussa on tyylien ja värien iloa

Tumma barokki ja vaaleaa skandityyli kohtaavat tässä kodissa

Raikas glögispritzer ja hauska pizzakuusi

Viehättävät kynttilänjalat piristävät kaamosaikana

Leivo herkulliset joulublondiet

Kaisa Kuokka: ”Joulu on loma pimeyden keskellä”

Pakettiin kotimaista: 7 x suomalainen joululahja

Joulun upeat kukkijat: näin joulukukat kestävät pitkään

Seela Sella voisi luopua kaikista muista esineistä paitsi hatustaan

Uuden elämänvaiheen kodissa on kauneutta kolmessa tasossa

Talvi puhkeaa kukkaan: tee itse jouluiset kukka-asetelmat

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.