Koti ja Keittiö 3/08
(Ohje on neljälle hengelle)
4 dl mustikoita
2 tl perunajauhoja
1/2 dl sokeria
50 g voita tai margariinia
2 dl muromysliä
1 rkl vehnäjauhoja
1/2 tl jauhettua inkivääriä
Vaniljakastike:
1 vaniljatanko
2 dl kuohukermaa
3 dl maitoa
6 keltuaista
1 dl sokeria
1/2 tl kardemummaa
1. Sekoita mustikat, perunajauhot ja sokeri keskenään. Jaa seos 4-6 matalan annosvuoan pohjalle.
2. Sulata rasva kattilassa, lisää mysli, jauhot ja inkivääri. Lusikoi seos vuokiin mustikoiden päälle. Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.
3. Halkaise vaniljatanko. Kuumenna kerma-maito kattilassa kiehuvaksi vaniljatangon kanssa. Nosta vaniljatanko pois. Sekoita keltuaiset ja sokeri metallisessa leivontakulhossa. Nosta kulho vesihauteen päälle ja kaada sekaan kerma-maito samalla sekoittaen. Jatka sekoittamista, kunnes seos saostuu. Poista kulho vesihauteen päältä, anna hetken jäähtyä ja mausta kardemummalla.
Vinkki! kastikkeesta saa moussemaisen pehmeää, kun siihen lisää vaahdotettua kermaa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2