Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 3/08

Mysli-mustik­ka­pais­tokset ja karde­mum­ma­kastike

Sekoita mustikat, perunajauhot ja sokeri keskenään. Jaa seos 4-6 matalan annosvuoan pohjalle...

(Oh­je on nel­jäl­le hen­gel­le)

4 dl mus­ti­koi­ta

2 tl pe­ru­na­jau­ho­ja

1/2 dl so­ke­ria

50 g voi­ta tai mar­ga­rii­nia

2 dl mu­ro­mys­liä

1 rkl veh­nä­jau­ho­ja

1/2 tl jau­het­tua in­ki­vää­riä

Va­nil­ja­kas­ti­ke:

1 va­nil­ja­tan­ko

2 dl kuo­hu­ker­maa

3 dl mai­toa

6 kel­tu­ais­ta

1 dl so­ke­ria

1/2 tl kar­de­mum­maa

1. Se­koi­ta mus­ti­kat, pe­ru­na­jau­hot ja so­ke­ri kes­ke­nään. Jaa seos 4-6 ma­ta­lan an­nos­vuo­an poh­jal­le.

2. Su­la­ta ras­va kat­ti­las­sa, li­sää mys­li, jau­hot ja in­ki­vää­ri. Lu­si­koi seos vuo­kiin mus­ti­koi­den pääl­le. Pais­ta 200 as­tees­sa 15-20 mi­nuut­tia.

3. Hal­kai­se va­nil­ja­tan­ko. Kuu­men­na ker­ma-mai­to kat­ti­las­sa kie­hu­vak­si va­nil­ja­tan­gon kans­sa. Nos­ta va­nil­ja­tan­ko pois. Se­koi­ta kel­tu­ai­set ja so­ke­ri me­tal­li­ses­sa lei­von­ta­kul­hos­sa. Nos­ta kul­ho ve­si­hau­teen pääl­le ja kaa­da se­kaan ker­ma-mai­to sa­mal­la se­koit­ta­en. Jat­ka se­koit­ta­mis­ta, kun­nes seos sa­os­tuu. Pois­ta kul­ho ve­si­hau­teen pääl­tä, an­na het­ken jääh­tyä ja maus­ta kar­de­mum­mal­la.

Vink­ki! kas­tik­kees­ta saa mous­se­mai­sen peh­me­ää, kun sii­hen li­sää vaah­do­tet­tua ker­maa.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ