Reetta Pasanen
Sanna Kekäläinen
PORKKANA-FETAPIIRAS
1 t . helppo . 9,50 e
4 reilua palaa
1 pkt (400 g) suolaista piirakkataikinaa
Täyte
noin 8 pienehköä porkkanaa
1 prk (125 g) smetanaa
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria myllystä
200 g fetaa
Tarjoiluun
porkkanannaattipestoa (ohje alla), pinjansiemeniä, yrttejä
1. Raaputa porkkanat puhtaiksi tai kuori ne. Leikkaa pitkittäin puoliksi. Laita uunivuokaan. Esipaista porkkanoita 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat hieman pehmenneitä. Paistoaika riippuu porkkanoiden paksuudesta.
2. Kauli sulatettu taikina leivinpaperin päällä soikeaksi levyksi.
3. Mausta smetana suolalla ja pippurilla. Levitä se kaulitulle pohjalle siten, että noin 5 cm reunasta jää tyhjäksi. Murustele päälle puolet fetasta. Nosta päälle esipaistetut porkkanat. Pirskottele pinnalle hieman öljyä.
4. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes piiras on kypsä. Ripottele päälle loput fetasta. Tarjoa porkkanannaattipeston ja pinjansiementen kanssa. Koristele halutessasi yrteillä.
PORKKANANNAATTIPESTO
10 min . helppo . 3 e
4 annosta
1 valkosipulinkynsi
1 dl hoikkien porkkanoiden lehtiä ilman varsia
1 dl basilikanlehtiä
1 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
3 rkl raastettua parmesaania
1 rkl sitruunamehua
noin ¾ dl oliiviöljyä
sormisuolaa, mustapippuria myllystä
1. Kuori valkosipuli. Laita se tehosekoittimeen porkkananlehtien, basilikan, siementen ja parmesaanin kanssa. Lisää sitruunamehu ja noin puolet öljystä. Surauta tahnaksi. Lisää sen verran öljyä, että saat haluamasi paksuisen seoksen. Mausta suolalla ja pippurilla.
Reetta Pasanen
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2