Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

Reetta Pasanen

San­na Ke­kä­läi­nen

20.10.2022

Mutkaton porkkana-fetapiiras maistuu iltapalalla

Porkkanat piirakkaan ja naatit pestoksi, näin syntyy maukas sadonkorjuuajan paistos.

PORK­KA­NA-FE­TA­PII­RAS

1 t . help­po . 9,50 e

4 rei­lua pa­laa

1 pkt (400 g) suo­lais­ta pii­rak­ka­tai­ki­naa

Täy­te

noin 8 pie­neh­köä pork­ka­naa

1 prk (125 g) sme­ta­naa

1 tl suo­laa

½ tl mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

200 g fe­taa

Tar­joi­luun

pork­ka­nan­naat­ti­pes­toa (oh­je al­la), pin­jan­sie­me­niä, yrt­te­jä

1. Raa­pu­ta pork­ka­nat puh­taik­si tai kuo­ri ne. Leik­kaa pit­kit­täin puo­lik­si. Lai­ta uu­ni­vuo­kaan. Esi­pais­ta pork­ka­noi­ta 200-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin 15 mi­nuut­tia, kun­nes ne ovat hie­man peh­men­nei­tä. Pais­to­ai­ka riip­puu pork­ka­noi­den pak­suu­des­ta.

2. Kau­li su­la­tet­tu tai­ki­na lei­vin­pa­pe­rin pääl­lä soi­ke­ak­si le­vyk­si.

3. Maus­ta sme­ta­na suo­lal­la ja pip­pu­ril­la. Le­vi­tä se kau­li­tul­le poh­jal­le si­ten, et­tä noin 5 cm reu­nas­ta jää tyh­jäk­si. Mu­rus­te­le pääl­le puo­let fe­tas­ta. Nos­ta pääl­le esi­pais­te­tut pork­ka­nat. Pirs­kot­te­le pin­nal­le hie­man öl­jyä.

4. Pais­ta 200-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin 30 mi­nuut­tia tai kun­nes pii­ras on kyp­sä. Ri­pot­te­le pääl­le lo­put fe­tas­ta. Tar­joa pork­ka­nan­naat­ti­pes­ton ja pin­jan­sie­men­ten kans­sa. Ko­ris­te­le ha­lu­tes­sa­si yr­teil­lä.

PORK­KA­NAN­NAAT­TI­PES­TO

10 min . help­po . 3 e

4 an­nos­ta

1 val­ko­si­pu­lin­kyn­si

1 dl hoik­kien pork­ka­noi­den leh­tiä il­man var­sia

1 dl ba­si­li­kan­leh­tiä

1 rkl paah­det­tu­ja pin­jan­sie­me­niä

3 rkl raas­tet­tua par­me­saa­nia

1 rkl sit­ruu­na­me­hua

noin ¾ dl olii­vi­öl­jyä

sor­mi­suo­laa, mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

1. Kuo­ri val­ko­si­pu­li. Lai­ta se te­ho­se­koit­ti­meen pork­ka­nan­leh­tien, ba­si­li­kan, sie­men­ten ja par­me­saa­nin kans­sa. Li­sää sit­ruu­na­me­hu ja noin puo­let öl­jys­tä. Su­rau­ta tah­nak­si. Li­sää sen ver­ran öl­jyä, et­tä saat ha­lu­a­ma­si pak­sui­sen se­ok­sen. Maus­ta suo­lal­la ja pip­pu­ril­la.

Reetta Pasanen

Lue Myös

Villiyrtti-fetapiirakka tehdään valmiiseen croissant-taikinaan

Ankan rintafileistä valmistuu juhla-ateria helposti ja nopeasti. Tärkeintä fileiden  kypsentämisessä on käyttää paistolämpömittaria, jotta lopputuloksesta tulee mehevä. Lisäksi tarjotaan paistettuja ruusukaaleja, hedelmiä ja sechuaninpippurilla maustettua kastiketta.

Ankan rintafileistä valmistuu juhla-ateria helposti ja nopeasti. Tärkeintä fileiden kypsentämisessä on käyttää paistolämpömittaria, jotta lopputuloksesta tulee mehevä. Lisäksi tarjotaan paistettuja ruusukaaleja, hedelmiä ja sechuaninpippurilla maustettua kastiketta.

Martti Järvi

Siirappinen ankanrinta ja ruusu­kaa­li­paistos tuovat juhlan pöytään

Voikukkavohvelit savusii­ka­täyt­teellä

Villiyrtti-fetapiirakka tehdään valmiiseen croissant-taikinaan

Ankan rintafileistä valmistuu juhla-ateria helposti ja nopeasti. Tärkeintä fileiden  kypsentämisessä on käyttää paistolämpömittaria, jotta lopputuloksesta tulee mehevä. Lisäksi tarjotaan paistettuja ruusukaaleja, hedelmiä ja sechuaninpippurilla maustettua kastiketta.

Ankan rintafileistä valmistuu juhla-ateria helposti ja nopeasti. Tärkeintä fileiden kypsentämisessä on käyttää paistolämpömittaria, jotta lopputuloksesta tulee mehevä. Lisäksi tarjotaan paistettuja ruusukaaleja, hedelmiä ja sechuaninpippurilla maustettua kastiketta.

Martti Järvi

Siirappinen ankanrinta ja ruusu­kaa­li­paistos tuovat juhlan pöytään

Voikukkavohvelit savusii­ka­täyt­teellä

Arto Vuohelainen

Gnocchit – perusohje ja 2 ihanan tuhtia paistosta

Herkulliset hyrskypotut maustetaan nokkosilla

Pyöräytä piirakka: 8 suolaista piirasreseptiä

Photography: Reetta Pasanen

Britakakku tehdään nyt suklaisena versiona

Britakääretorttu paistuu marenkipeiton alla kevyeksi ja saa kermaisen mangotäytteen

Hanna Linnakko

Nacholasagne yhdistää kaksi suosikkiruokaa

Photography: Reetta Pasanen

Britakakku tehdään nyt suklaisena versiona

Britakääretorttu paistuu marenkipeiton alla kevyeksi ja saa kermaisen mangotäytteen

Hanna Linnakko

Nacholasagne yhdistää kaksi suosikkiruokaa

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 4/2023?

Paluumuuttajan kaunis koti jugendtalossa remontoitiin kolmessa viikossa

Koti Helsingin Olympiakylässä sisustettiin pastelliväreillä

Kirjailija Tommi Kinnunen: ”Nautin nikkaroinnista, siinä näkee heti työnsä jäljen, opettajana sen näkee vasta vuosien päästä”

Tuomisen kivimuurin suojissa on jugendtalo, josta Ullastiina ja Joonas löysivät unelmiensa kodin

Rakensimme 60 neliön omakotitalon

Fasetin toimitusjohtaja Janne Ylönen on kauppiaana oppinut, ettei tavaraan saisi rakastua

Linnea teki viherseinän itse: poimi ideat!

Kevään raikkain puutarhalehti on ilmestynyt!

Koti ja keittiön Kaunein koti 2022 on Tuulensuun tilan upesti kunnostettu puutalo

10 vinkkiä: Kasvata itse kesän taimet ja pikasato lautaselle

Aamupa­la­pan­nu­kakun juuritaikina muhii yön yli

Passi­o­he­del­mäinen juustokakku on raikas herkku

Valokuvaaja Kreetta Järvenpää luo sadunomaisia tunnelmia työhuoneellaan kukkien keskellä

Raikas mandariini-rahkapiirakka on ihana herkku

Pehmeä laskeutuminen uuteen pakettitaloon

Leivo makeita hapanjuuripullia

Näin valmistat herkullisen punavii­ni­kas­tikkeen lihalle

Banoffee-pavlova yhdistää kahden herkun maut mainioksi yhdistelmäksi

Kuohkea hapanjuuri-kirsikkafocaccia

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 4/2023?

Paluumuuttajan kaunis koti jugendtalossa remontoitiin kolmessa viikossa

Koti Helsingin Olympiakylässä sisustettiin pastelliväreillä

Kirjailija Tommi Kinnunen: ”Nautin nikkaroinnista, siinä näkee heti työnsä jäljen, opettajana sen näkee vasta vuosien päästä”

Tuomisen kivimuurin suojissa on jugendtalo, josta Ullastiina ja Joonas löysivät unelmiensa kodin

Rakensimme 60 neliön omakotitalon

Fasetin toimitusjohtaja Janne Ylönen on kauppiaana oppinut, ettei tavaraan saisi rakastua

Linnea teki viherseinän itse: poimi ideat!

Kevään raikkain puutarhalehti on ilmestynyt!

Koti ja keittiön Kaunein koti 2022 on Tuulensuun tilan upesti kunnostettu puutalo

10 vinkkiä: Kasvata itse kesän taimet ja pikasato lautaselle

Aamupa­la­pan­nu­kakun juuritaikina muhii yön yli

Passi­o­he­del­mäinen juustokakku on raikas herkku

Valokuvaaja Kreetta Järvenpää luo sadunomaisia tunnelmia työhuoneellaan kukkien keskellä

Raikas mandariini-rahkapiirakka on ihana herkku

Pehmeä laskeutuminen uuteen pakettitaloon

Leivo makeita hapanjuuripullia

Näin valmistat herkullisen punavii­ni­kas­tikkeen lihalle

Banoffee-pavlova yhdistää kahden herkun maut mainioksi yhdistelmäksi

Kuohkea hapanjuuri-kirsikkafocaccia

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.