RUOKA MARI HARJULA • KUVAUSAVUSTAJA MIKAELA ANTIN • KUVAT FABIAN BJÖRKKOTI JA KEITTIÖ 5/2014
6–8 annosta noutopöydässä
300 g litteitä riisinuudeleita
100 g pavunituja
1 ruukku thaibasilikaa
1 ruukku korianteria
1 ruukku minttua
300 g pikkukalmareita
2 rkl öljyä
merisuolaa
rouhittua mustapippuria
Kastike:
1 dl rypälemehua
½ dl vaaleaa siirappia
1 ½ rkl kalakastiketta
2 rkl limen mehua
2–3 rkl öljyä
Tarjoiluun:
2 limeä lohkoina
1. Valmista nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele kylmällä vedellä.
2. Kiehauta pavunidut nopeasti.
3. Valmista kastike sekoittamalla kaikki sen ainekset keskenään.
4. Paloittele mustekalat hieman pienemmiksi. Paista ne kauttaaltaan kuumalla pannulla öljyssä nopeasti juuri ja juuri kypsiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
5. Asettele tarjoiluvadille nuudeleita, pavunituja ja yrttejä sekä mustekaloja.
6. Viimeistele kastikkeella ja limen lohkoilla.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2