Artikkeli

Teks­ti Mia Lund­berg

Ku­vat Mari Lah­ti

Mökkiläisen 5 kesävinkkiä - näin järjestät onnistuneet juhlat mökillä

Mökin iso venevaja seisoi kesät tyhjillään, joten mökkiläiset, Kristiina ja Timo, keksivät somistaa sen juhlien viettopaikaksi.

Ve­ne­va­jas­ta juh­la­ti­lak­si

Lam­mil­la si­jait­se­van ke­sä­mö­kin pi­ha­pii­riin ra­ken­net­tiin vuon­na 2015 28-ne­li­öi­nen ve­ne­va­ja. Puu­se­pän­lii­ke Ran­ta­nen teki sen omis­ta­jien suun­ni­tel­mien ja mit­to­jen mu­kaan.

Vaja maa­lat­tiin ul­koa mus­tak­si Tik­ku­ri­lan Vin­ha-ul­ko­maa­lil­la, sävy 564X. Si­sä­puo­len män­ty­lau­doi­tus jä­tet­tiin puun vä­ri­sek­si. Va­jas­sa on be­to­ni­lat­tia, ja ul­ko­puo­lel­le teh­tiin kau­nis puu­lank­ku­lius­ka.

Va­jas­ta tuli oi­val­li­nen juh­la­ti­la.

– Tääl­lä voi viet­tää juh­lia yö­myö­hään häi­rit­se­mät­tä esi­mer­kik­si jo nuk­ku­maan men­nei­tä lap­sia. Ei­kä sii­vo­a­mi­sel­la­kaan ole niin hop­pu heti juh­lien jäl­keen, sul­kee vain va­jan ovet, Kris­tii­na nau­rah­taa.

Lue myös: Näil­lä drin­keil­lä hur­maat juh­la­vie­raat!

Kris­tii­nan 5 vink­kiä ke­sä­juh­lien jär­jes­tä­jil­le

1. Tee kat­tauk­ses­ta yh­te­näi­nen ja toi­mi­va

As­ti­oi­den ei tar­vit­se ol­la sa­maa sar­jaa. Jo­kin yh­tei­nen te­ki­jä, ku­ten väri tai tyy­li, on hyvä ol­la, niin kat­taus muo­dos­taa ko­ko­nai­suu­den. An­na vie­rail­le la­si­mer­kit, väl­tyt tur­hal­ta tis­kil­tä.

Ker­ros- ja kak­ku­va­tien avul­la saat näyt­tä­vän juh­la­pöy­dän ja tar­jot­ta­vat eri kor­keu­del­le. Kan­kai­set lau­tas­lii­nat ovat ylel­li­set, mut­ta jos et ha­lua pyyk­kiä, sat­saa kau­nii­siin, pa­pe­ri­siin lau­tas­lii­noi­hin. Va­raa pa­pe­ri­sia lau­tas­lii­no­ja rei­lus­ti enem­män kuin vie­rai­ta.

Lue myös: Näin suo­ma­lai­set juo­vat ju­han­nuk­se­na

2. Hyö­dyn­nä lii­nat

Jos si­nul­la ei ole tar­peek­si isoa lii­naa, aset­te­le pöy­däl­le li­mit­täin eri­lai­sia lii­no­ja.

3. Va­lit­se juo­ma-as­ti­at fik­sus­ti

Va­lit­se isot juo­ma-as­ti­at, niin sääs­tyt jat­ku­val­ta täy­den­tä­mi­sel­tä. Maus­ta juo­ma­ve­si tar­jot­ta­van ja juh­lan ai­hee­seen so­pi­vas­ti. Juo­ma­ve­si on osa tyy­liä. Va­lit­se ra­pu­juh­liin sit­ruu­naa ja til­liä, syk­syn juh­liin puo­lu­koi­ta var­pui­neen. Mar­jat ovat kau­nii­ta, mus­ta­vii­ni­mar­jan­leh­det an­ta­vat hy­vää ma­kua. Muis­ta pes­tä he­del­mät, yr­tit ja mar­jat hy­vin, en­nen kuin upo­tat ne la­si­seen ve­si­ka­nis­te­riin.

Uus­ho­pei­set ate­ri­met säi­ly­te­tään sekä ka­te­taan nou­to­pöy­tään kan­nel­li­sis­sa la­si­pur­keis­sa. Ate­ri­met ei­vät tum­mu, kun nii­tä säi­ly­te­tään pur­kis­sa. La­si­pur­kis­sa ne myös ko­ris­ta­vat pöy­tää.

Lue myös: Kat­tau­si­de­oi­ta juh­liin

4. Suo­si yk­sin­ker­tais­ta kat­taus­ta

Juh­lal­li­seen il­mee­seen riit­tä­vät pel­kät kynt­ti­lät ja kas­vit.

5. Ko­ris­ta kuk­ka­sil­la ja tar­joa simp­pe­liä ruo­kaa

Älä pel­kää juh­lien jär­jes­tä­mis­tä. On mu­ka­vaa jär­jes­tää juh­lia ruo­an ym­pä­ril­le. Tar­joa hy­vää, yk­sin­ker­tais­ta ruo­kaa. Tar­joa sitä, mitä osaat var­mas­ti teh­dä. Kei­tot ovat vai­va­ton­ta juh­la­ruo­kaa.

Muis­ta ku­kat myös si­sään­tu­loon!

Lue myös:

Ko­toi­sa pie­ni saa­ri­mök­ki ka­ris­taa ar­ki­huo­let

Unel­mien ke­sä­mök­ki - mut­ta mil­lä hin­nal­la?

Van­ha hu­vi­la sai uu­den elä­män