Artikkeli

Koti ja keit­tiö 1-2/2009

Mintulla maustettu hernesosekeitto

Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuleita siinä hetken. Lisää kattilaan herneet, neste ja fondi...

Oh­je nel­jäl­le

1 si­pu­li

1 rkl öl­jyä

2 pss (à 200g) pa­kas­te­her­nei­tä

8 dl vet­tä

3 - 4 rkl kana- tai kas­vis­fon­dia

1/2 ruuk­kua tuo­ret­ta mint­tua

2 dl ruo­ka­ker­maa

1 rkl sit­ruu­na­me­hua

ri­paus suo­laa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

ri­paus chi­li­hiu­ta­lei­ta

Vuo­hen­juus­to­mous­se:

150 g peh­me­ää vuo­hen­juus­toa

150 g rans­kan­ker­maa

1. Kuo­ri ja hie­non­na si­pu­li. Kuu­men­na öl­jy kat­ti­las­sa ja kuul­lo­ta si­pu­lei­ta sii­nä het­ken. Li­sää kat­ti­laan her­neet, nes­te ja fon­di. Kie­hau­ta ja kei­tä mie­dol­la läm­möl­lä noin 3 mi­nuut­tia.

2. Mu­ren­na jouk­koon vuo­hen­juus­to ja jat­ka hau­du­tus­ta noin 2 mi­nuut­tia, kun­nes juus­to su­laa ja her­neet ovat kyp­siä.

3. Li­sää keit­toon mint­tu re­vit­ty­nä. So­seu­ta keit­to sau­va­se­koit­ti­mel­la suo­raan kat­ti­las­sa tai te­ho­se­koit­ti­mes­sa. Li­sää ker­ma, sit­ruu­na­me­hu ja muut maus­teet ja kuu­men­na keit­to kie­hu­vak­si.

4. Se­koi­ta vuo­hen­juus­to ja rans­kan­ker­ma kes­ke­nään ja tar­joa kei­ton kans­sa.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ