Koti ja keittiö 1-2/2009
Ohje neljälle
1 sipuli
1 rkl öljyä
2 pss (à 200g) pakasteherneitä
8 dl vettä
3 - 4 rkl kana- tai kasvisfondia
1/2 ruukkua tuoretta minttua
2 dl ruokakermaa
1 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa
rouhittua mustapippuria
ripaus chilihiutaleita
Vuohenjuustomousse:
150 g pehmeää vuohenjuustoa
150 g ranskankermaa
1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuleita siinä hetken. Lisää kattilaan herneet, neste ja fondi. Kiehauta ja keitä miedolla lämmöllä noin 3 minuuttia.
2. Murenna joukkoon vuohenjuusto ja jatka haudutusta noin 2 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja herneet ovat kypsiä.
3. Lisää keittoon minttu revittynä. Soseuta keitto sauvasekoittimella suoraan kattilassa tai tehosekoittimessa. Lisää kerma, sitruunamehu ja muut mausteet ja kuumenna keitto kiehuvaksi.
4. Sekoita vuohenjuusto ja ranskankerma keskenään ja tarjoa keiton kanssa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2