Mad & Bolig käännös Miia Vähähyyppä
Toimittanut Anna Kristeri
Koti ja keittiö 10/2016
2 hillopurkillista
8 uutta punasipulia varsineen
8 uutta salaattisipulia
8 kevätsipulia
1 l hyvää omenamehua
3 dl omenaviinietikkaa
5 rosmariinin oksaa
10 kokonaista mustapippuria
10 kokonaista fenkolinsiementä
½ dl oliiviöljyä
1. Kuori puna- ja salaattisipulit. Leikkaa varsien päistä huonot osat pois ja puolita sipulit. Laita ne kulhoon kokonaisten kevätsipulien kanssa.
2. Lisää puolet oliiviöljystä ja vähän suolaa. Sekoita.
3. Paista sipuleita kuumassa grillissä tai grillipannulla muutama minuutti, kunnes niihin tulee kaunis paistopinta. Kaada sipulit kattilaan, lisää omenamehu, etikka, yrtit, loppu oliiviöljy ja vähän suolaa. Kuumenna seos kiehuvaksi.
4. Kaada grillatut sipulit liemineen hillopurkkiin. Kierrä kansi kiinni, kun seos on kuumaa, niin purkkiin muodostuu alipaine. Nosta purkit jääkaappiin tai viileään paikkaan, ja anna hilloutua ainakin pari päivää. Sipulit säilyvät avaamattomina jopa puoli vuotta, avattuina 15–20 päivää kylmässä.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2