Jouluna leivätkin maustetaan mausteilla ja siirapilla.
Lisämakua leiville antavat maltaat, tuoreet ja kuivatut hedelmät sekä pähkinät.
Rouheinen mallasleipä ja mausteinen mallasleipä muistuttavat tummaa ja makeaa saaristolaisleipää. Ne maistuvatkin erinomaisesti kalapöydän antimien kera.
Taateli-mallasleipä ja aprikoosi-maustelimppu voidellaan siirappi-vesiseoksella, jotta niiden pinnasta tulee kiiltävä.
Makean mausteinen appelsiini-maustelimppu ja mausteinen omenalimppu sopivat erinomaisesti juustojen seuraksi.
Omenainen myslileipä saa rouheaa rakennetta omenamuromyslistä.
Ruokasoodalla nostatettu viikuna-pähkinäleipä ja leivinjauheella nostatettu taateli-parapähkinäleipä valmistuvat nopeasti.
Kuminainen teeleipä ja jouluiset teeleivät ovat helppotekoisia ja maistuvat vaikka iltapalaleipinä.
MARI HARJULA
KUVA ARTO VUOHELAINEN
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ