Artikkeli

Makean mausteiset joululeivät

Jou­lu­na lei­vät­kin maus­te­taan maus­teil­la ja sii­ra­pil­la.

Li­sä­ma­kua lei­vil­le an­ta­vat mal­taat, tuo­reet ja kui­va­tut he­del­mät sekä päh­ki­nät.

Rou­hei­nen mal­las­lei­pä ja maus­tei­nen mal­las­lei­pä muis­tut­ta­vat tum­maa ja ma­ke­aa saa­ris­to­lais­lei­pää. Ne mais­tu­vat­kin eri­no­mai­ses­ti ka­la­pöy­dän an­ti­mien kera.

Taa­te­li-mal­las­lei­pä ja ap­ri­koo­si-maus­te­limp­pu voi­del­laan sii­rap­pi-ve­si­se­ok­sel­la, jot­ta nii­den pin­nas­ta tu­lee kiil­tä­vä.

Ma­ke­an maus­tei­nen ap­pel­sii­ni-maus­te­limp­pu ja maus­tei­nen ome­na­limp­pu so­pi­vat eri­no­mai­ses­ti juus­to­jen seu­rak­si.

Ome­nai­nen mys­li­lei­pä saa rou­he­aa ra­ken­net­ta ome­na­mu­ro­mys­lis­tä.

Ruo­ka­soo­dal­la nos­ta­tet­tu vii­ku­na-päh­ki­nä­lei­pä ja lei­vin­jau­heel­la nos­ta­tet­tu taa­te­li-pa­ra­päh­ki­nä­lei­pä val­mis­tu­vat no­pe­as­ti.

Ku­mi­nai­nen tee­lei­pä ja jou­lui­set tee­lei­vät ovat help­po­te­koi­sia ja mais­tu­vat vaik­ka il­ta­pa­la­lei­pi­nä.

MARI HAR­JU­LA

KUVA AR­TO VUO­HE­LAI­NEN