Koti ja keittiö 9/2009
Ohje neljälle
600 g naudan ulkofileetä
Marinadi:
1/2 dl soijaa
3 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl öljyä
ripaus kuivattua chilirouhetta
1 rkl seesamiöljyä
2 valkosipulinkynttä
1 rkl tuoretta inkivääriraastetta
2 - 3 tl sitruunaruohotahnaa
Paistamiseen: öljyä
1. Sekoita marinadin ainekset.
2. Leikkaa ulkofilee parin sentin viipaleiksi. Kääntele pihvit marinadiin ja marinoi viileässä 1 - 2 tuntia.
3. Paista liha pannulla tai parilapannulla mediumiksi, noin neljä minuuttia/puoli. Leikkaa pihvit ohuiksi viipaleiksi. Tarjoa chili-tomaattikastikkeen (ohje alla) kera.
Hinta: noin 20,50 €
Aika: 15 min + marinointi 1 - 2 t
Vaikeusaste: melko helppo
Chili-tomaattikastike
n. 0,75 l
500 g kypsiä tomaatteja
4 - 6 punaista chilipaprikaa
6 - 8 valkosipulinkynttä
2 tl tuoretta inkivääriraastetta
1 tl suolaa
3 1/2 dl punaviinietikkaa
5 dl sokeria
1. Kalttaa ja kuori tomaatit ja poista kannat. Poista chilipaprikoista kannat. Kuori valkosipulinkynnet. Paloittele tomaatit ja chilit ja laita tehosekoittimeen valkosipulin kanssa. Pyöräytä tasaiseksi tahnaksi.
2. Kaada tahna kattilaan ja lisää muut raaka-aineet. Kiehauta ja keitä puoli tuntia, kunnes kastike sakenee. Anna jäähtyä ja purkita.
Hinta: noin 8 €
Aika: noin 35 min
Vaikeusaste: melko helppo
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2