Artikkeli

Koti ja keit­tiö 9/2009

Lihaa aasialaisittain

Sekoita marinadin ainekset. Leikkaa ulkofilee parin sentin viipaleiksi...

Oh­je nel­jäl­le

600 g nau­dan ul­ko­fi­lee­tä

Ma­ri­na­di:

1/2 dl soi­jaa

3 rkl rii­si­vii­nie­tik­kaa

1 rkl öl­jyä

ri­paus kui­vat­tua chi­li­rou­het­ta

1 rkl see­sa­mi­öl­jyä

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

1 rkl tuo­ret­ta in­ki­vää­ri­raas­tet­ta

2 - 3 tl sit­ruu­na­ruo­ho­tah­naa

Pais­ta­mi­seen: öl­jyä

1. Se­koi­ta ma­ri­na­din ai­nek­set.

2. Leik­kaa ul­ko­fi­lee pa­rin sen­tin vii­pa­leik­si. Kään­te­le pih­vit ma­ri­na­diin ja ma­ri­noi vii­le­äs­sä 1 - 2 tun­tia.

3. Pais­ta liha pan­nul­la tai pa­ri­la­pan­nul­la me­diu­mik­si, noin nel­jä mi­nuut­tia/puo­li. Leik­kaa pih­vit ohuik­si vii­pa­leik­si. Tar­joa chili-to­maat­ti­kas­tik­keen (oh­je al­la) kera.

Hin­ta: noin 20,50 €

Ai­ka: 15 min + ma­ri­noin­ti 1 - 2 t

Vai­keu­sas­te: mel­ko help­po

Chili-to­maat­ti­kas­ti­ke

n. 0,75 l

500 g kyp­siä to­maat­te­ja

4 - 6 pu­nais­ta chi­li­pap­ri­kaa

6 - 8 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

2 tl tuo­ret­ta in­ki­vää­ri­raas­tet­ta

1 tl suo­laa

3 1/2 dl pu­na­vii­nie­tik­kaa

5 dl so­ke­ria

1. Kalt­taa ja kuo­ri to­maa­tit ja pois­ta kan­nat. Pois­ta chi­li­pap­ri­kois­ta kan­nat. Kuo­ri val­ko­si­pu­lin­kyn­net. Pa­loit­te­le to­maa­tit ja chi­lit ja lai­ta te­ho­se­koit­ti­meen val­ko­si­pu­lin kans­sa. Pyö­räy­tä ta­sai­sek­si tah­nak­si.

2. Kaa­da tah­na kat­ti­laan ja li­sää muut raa­ka-ai­neet. Kie­hau­ta ja kei­tä puo­li tun­tia, kun­nes kas­ti­ke sa­ke­nee. An­na jääh­tyä ja pur­ki­ta.

Hin­ta: noin 8 €

Ai­ka: noin 35 min

Vai­keu­sas­te: mel­ko help­po