Artikkeli

Kuva JA­KOB VAL­LING

Kurpitsa uunissa

1 pie­ni ja tii­vis kur­pit­sa

olii­vi­öl­jyä

tuo­ret­ta tim­ja­mia ja ros­ma­rii­nia

suo­laa ja pip­pu­ria

par­me­saa­ni­raas­tet­ta

yh­den sit­ruu­nan raas­tet­tu kuo­ri

1. Pese pie­ni kur­pit­sa ja leik­kaa se puo­lik­si. Pois­ta sie­me­net ja leik­kaa kur­pit­sas­ta noin sen­tin pak­sui­sia vii­pa­lei­ta kuo­ri­neen.

2. Lai­ta kur­pit­sa­pa­lat lei­vin­pa­pe­ril­le uu­ni­pel­lil­le. Va­le­le pääl­le hie­man olii­vi­öl­jyä. Ri­po­ta pin­nal­le hie­non­net­tua tuo­ret­ta tim­ja­mia, ros­ma­rii­nia, sor­mi­suo­laa ja mus­ta­pip­pu­ria. Vii­meis­te­le juus­to­raas­teel­la ja sit­ruu­nan­kuo­rel­la.

3. Kyp­sen­nä kur­pit­soi­ta 200-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin puo­li tun­tia. Tar­joa esim. li­ha­ruo­kien li­säk­kee­nä.