Artikkeli

Toi­mit­ta­ja San­na Ke­kä­läi­nen

Ku­vat Kir­si-Mar­ja Sa­vo­la

Kreikkalaiset punajuuri-fetapiiraat

Kreikkalaisen isoäidin punajuuri-fetapiiras saa tilliä ja siemeniä höysteekseen.

10 pik­ku­pii­ras­ta

10 pien­tä, kyp­sää pu­na­juur­ta (kei­tet­tyä tai uu­ni­paah­det­tua)

1 kg voi­tai­ki­na­le­vy­jä

1 pkt (125 g) pi­par­juu­rel­la maus­tet­tua tuo­re­juus­toa

1 dl hie­nok­si raas­tet­tua par­me­saa­nia

1 pkt (200 g) fe­taa pa­la­na, ei kuu­ti­oi­na

2 rkl olii­vi­öl­jyä

4 rkl au­rin­gon­ku­kan­sie­me­ni­ä­sor­mi­suo­laa, mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

Voi­te­luun:

ka­nan­mu­na

Tar­joi­luun:

hie­non­net­tua til­liä, olii­vi­öl­jyä

1. Kei­tä tai pais­ta pu­na­juu­ret kyp­sik­si.

2. Läm­mi­tä uu­ni 225 as­tee­sen.

3. Leik­kaa hie­man koh­mei­siin voi­tai­ki­na­le­vyi­hin ke­hys­mäi­nen viil­to noin 0,5 cm pää­hän reu­nas­ta. Voi­te­le le­vyt mu­nal­la. Si­pai­se kes­kel­le tuo­re­juus­toa.

4. Leik­kaa pu­na­juu­ret ohuik­si vii­pa­leik­si. Le­vi­tä ne tai­ki­na­le­vyil­le. Maus­ta suo­lal­la ja pip­pu­ril­la. Raas­ta pääl­le par­me­saa­nia ja mu­rus­te­le fe­taa. Pirs­kot­te­le hie­man öl­jyä. Ri­pot­te­le pääl­lim­mäi­sek­si sie­me­niä.

5. Pais­ta uu­nin kes­ki­ta­sol­la 10-15 mi­nuut­tia.

6. Vii­meis­te­le til­lil­lä ja olii­vi­öl­jy­pirs­koit­te­lul­la. Tar­joa vas­ta­pais­tet­tu­na, ha­lu­tes­sa­si syö­tä­vien kuk­kien tai sa­laa­tin kans­sa.

Val­mis­tu­sai­ka:  esi­kyp­sen­nys 20 mi­nuut­tia + val­mis­tus 1 tun­ti

Vai­keu­sas­te: hel­poh­ko

Hin­ta: noin 15 e