Toimittaja Sanna Kekäläinen
Kuvat Kirsi-Marja Savola
10 pikkupiirasta
10 pientä, kypsää punajuurta (keitettyä tai uunipaahdettua)
1 kg voitaikinalevyjä
1 pkt (125 g) piparjuurella maustettua tuorejuustoa
1 dl hienoksi raastettua parmesaania
1 pkt (200 g) fetaa palana, ei kuutioina
2 rkl oliiviöljyä
4 rkl auringonkukansiemeniäsormisuolaa, mustapippuria myllystä
Voiteluun:
kananmuna
Tarjoiluun:
hienonnettua tilliä, oliiviöljyä
1. Keitä tai paista punajuuret kypsiksi.
2. Lämmitä uuni 225 asteesen.
3. Leikkaa hieman kohmeisiin voitaikinalevyihin kehysmäinen viilto noin 0,5 cm päähän reunasta. Voitele levyt munalla. Sipaise keskelle tuorejuustoa.
4. Leikkaa punajuuret ohuiksi viipaleiksi. Levitä ne taikinalevyille. Mausta suolalla ja pippurilla. Raasta päälle parmesaania ja murustele fetaa. Pirskottele hieman öljyä. Ripottele päällimmäiseksi siemeniä.
5. Paista uunin keskitasolla 10-15 minuuttia.
6. Viimeistele tillillä ja oliiviöljypirskoittelulla. Tarjoa vastapaistettuna, halutessasi syötävien kukkien tai salaatin kanssa.
Valmistusaika: esikypsennys 20 minuuttia + valmistus 1 tunti
Vaikeusaste: helpohko
Hinta: noin 15 e
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ