Artikkeli

Koti ja keit­tiö 8/2011 KAT­RI SCHRÖ­DER | KUVA REET­TA PA­SA­NEN

Kreikkalainen salaatti Horiátiki saláta

Aito fetajuusto kuuluu ehdottomasti perinteiseen kreikkalaiseen salaattiin.

4 an­nos­ta

4 kyp­sää to­maat­tia

1 vih­reä pap­ri­ka

1 kurk­ku

1 si­pu­li

16–20 mus­taa, ki­ve­tön­tä

ka­la­ma­ta-olii­via

200 g fe­ta­juus­toa

Kas­ti­ke:

5 rkl olii­vi­öl­jyä

2 rkl pu­na­vii­nie­tik­kaa

ri­paus sor­mi­suo­laa ja rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

1. Hal­kai­se to­maa­tit, pois­ta kan­nat ja leik­kaa to­maa­tit loh­koik­si. Hal­kai­se pap­ri­ka, pois­ta sie­me­net ja kan­nat ja leik­kaa pie­nik­si pa­loik­si. Pa­loit­te­le kurk­ku. Kuo­ri ja vii­pa­loi pu­na­si­pu­li ren­kaik­si.

2. Se­koi­ta kas­tik­keen ai­nek­set kes­ke­nään.

3. Nos­ta kul­hoon sa­laa­tin ai­nek­set ja va­lu­ta pääl­le kas­ti­ke. Nos­te­le maut va­ro­vas­ti se­kai­sin.

4. Jaa sa­laat­ti an­nos­kul­hoi­hin. Leik­kaa feta an­nos­pa­loik­si ja nos­ta sa­laa­tin pääl­le. Va­lu­ta kul­hoon jää­nyt kas­ti­ke pin­nal­le. Tar­joa heti.

Val­mis­tu­sai­ka: noin 10 min.