Risotto primaveran eli keväisiä kasviksia sisältävän riisiruoan kreikkalainen vastine on vihreä orzotto. Käytä siihen saatavilla olevia kasviksia ja viimeistele isoilla katkaravuilla.
Sanna Kekäläinen kuvat Reetta Pasanen
Vihreä orzotto
30 min . helpohko . noin 18 e
6 pikkuannosta tai 3 täyttä annosta
noin 1 l kasvislientä
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 rkl oliiviöljyä
3 dl orzo-pastaa
1 dl valkoviiniä
1 tl sormisuolaa
½ tl mustapippuria myllystä
2 rkl voita
1 dl raastettua parmesaania
2 dl tuoretta tilliä hienonnettuna
Tarjoiluun:
400 g vihreitä kasviksia, esimerkiksi broccolinia, vihreitä papuja ja herneitä
12 raakaa jättikatkaravunpyrstöä
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl raastettua sitruunankuorta
1 rkl sitruunamehua
1. Kiehauta kasvisliemi ja pidä lämpimänä.
2. Kuori ja híenonna sipulit. Kuullota ne pannulla öljyssä pehmeiksi. Lisää orzo ja valkoviini. Anna seoksen kiehahtaa. Keitä, kunnes viini on melkein imeytynyt orzoon. Lisää sen jälkeen kuumaa kasvislientä kauhallinen kerrallaan samaan tyyliin kuin tekisit risottoa. Lisää seuraava kauhallinen vasta edellisen imeydyttyä seokseen.
3. Valmistele kasvikset. Leikkaa ne pieniksi suupaloiksi. Kiehauta kattilassa vettä. Keitä kasvikset napakan kypsiksi. Pavut kypsyvät noin 5 minuutissa, broccolini noin 3 minuutissa ja herneille riittää minuutti. Laita hetkeksi sivuun.
4. Taputtele ravut kuiviksi. Paista pannulla öljyssä kypsiksi. Mausta halutessasi suolalla ja pippurilla. Pirskottele päälle sitruunamehua ja kuoriraastetta. Yhdistä kasvisten kanssa ja pidä lämpimänä.
5. Sekoita kypsään orzoon voi, parmesaani ja tilli. Kääntele kasvis-rapuseos orzoon. Tarjoa heti.
Risotto primaveran eli keväisiä kasviksia sisältävän riisiruoan kreikkalainen vastine on vihreä orzotto. Käytä siihen saatavilla olevia kasviksia ja viimeistele isoilla katkaravuilla.
Punajuurta, granaattiomenaa, kvinoaa ja appelsiininen kastike. Niistä on talven mehevin salaatti tehty! Maistuu muillekin kuin kasvissyöjille.
Punajuurta, granaattiomenaa, kvinoaa ja appelsiininen kastike. Niistä on talven mehevin salaatti tehty! Maistuu muillekin kuin kasvissyöjille.
Paahda perunat rapeiksi ja tarjoa ne ihanana alkupalana ranskankerman ja kasvipohjaisen mädin kanssa.
Paahda perunat rapeiksi ja tarjoa ne ihanana alkupalana ranskankerman ja kasvipohjaisen mädin kanssa.
© Fokus Media Finland. Materiaalin kopioiminen muuhun kuin yksityiseen, ei-kaupalliseen käyttöön kielletty.
Aineiston käyttö uuden palvelun osana kielletty.
Fokus Media Finland Oy, Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki, Y-tunnus 2618356-2