Teksti Sanna Kekäläinen
Kuvat Kirsi-Marja Savola
4 annosta
1 kg kelta- tai raitajuurta
2 dl kuskusia
4 dl kasvislientä
2 rkl oliiviöljyä
4 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
Kastike:
3 rkl oliiviöljyä
3 rkl vastapuristettua appelsiinimehua
1 rkl appelsiininkuoriraastetta
1 tl juoksevaa hunajaa
sormisuolaa
muutama kierros mustapippuria myllystä
Tarjoiluun:
2 kerää baby gem -salaattia
4 rkl paahdettuja siemeniä
200 g murusteltua fetaa tai vuohenjuustoa pieninä paloina
1.Kuori ja lohko juurekset. Laita ne pellille. Valuta päälle öljyä. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista 225-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
2.Valmista kuskus. Kiehauta kasvisliemi. Lisää joukkoon kuskus. Anna hautua kannen alla noin 5 minuuttia. Lisää öljy ja sekoita ilmavaksi. Lisää hienonnetut yrtit. Kuskusin voit tehdä etukäteen valmiiksi ja säilyttää jääkaapissa.
3.Tee kastike. Sekoita öljyyn appelsiinimehu, appelsiininkuoriraaste, hunaja ja mausteet.
4.Huuhtele ja kuivaa salaatti. Revi salaatti tarjoiluvadille.
5.Sekoita kuskus, juurekset ja kastike keskenään. Laita salaattipedille. Viimeistele siemenillä ja juustolla.
Viinisuositus:
Hedelmäinen, mausteinen ja napakka Gentil ’Hugel’ 2015, Ranska, 13,48 e.
Katso myös nämä ruokaisat salaatit:
Panzanella eli italialainen leipäsalaatti
Kurpitsa-kvinoasalaatti
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2