Katri SchröderKuva Reetta PasanenKoti ja keittiö 12/2011
4 annosta
noin 1 kg porsaan ulkofileetä
1 ½ l vettä
1 sipuli
200 g juureksia, esim. porkkanaa, juuriselleriä
1 kanelitanko
5 neilikkaa ja maustepippuria
1 ½ rkl suolaa
Palsternakkakastike:
½ sipuli
200 g palsternakkaa
1 pieni, jauhoinen peruna
1 rkl rypsiöljyä
4 dl vettä
2 dl kuohukermaa
1 tl suolaa
4 kokonaista valko- ja maustepippuria
1. Nosta liha huoneenlämpöön noin tunti ennen keittämistä. Kuivaa lihan pinta talouspaperilla ja poista ylimääräiset kalvot. Kuori ja paloittele juurekset.
2. Kiehauta vesi ja lisää juurekset sekä mausteet. Lisää lihapala kiehuvaan nesteeseen. Keitä hiljalleen tunnin verran kannen alla. Anna lihan jäähtyä liemessään.
3. Valmista kastike. Kuori ja paloittele sipuli, palsternakka ja peruna. Kuullota kasviksia öljyssä miedolla lämmöllä kattilassa. Lisää joukkoon vesi, kerma ja pieneen sideharsopussiin käärityt pippurit.
4. Anna hautua hiljalleen, kunnes kasvikset ovat täysin pehmeitä. Poista maustepussi.
5. Soseuta kastike sauvasekoittimella tasaiseksi. Ohenna tarvittaessa vedellä ja mausta suolalla.
6. Jos haluat tarjoilla fileen lämpimänä, kiehauta filee liemessään lämpimäksi.
7. Leikkaa filee viipaleiksi ja tarjoile lämpimän palsternakkakastikkeen kanssa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2