Kuva COLUMBUS LETH
neljälle
500 g kokonaisia (kypsentämättömiä)
katkarapuja
1 hienonnettu valkosipulinkynsi
3 sipulia
3 rkl oliiviöljyä
4 porkkanaa
1 varsisellerin varsi
1 fenkoli
6 tomaattia
½ pulloa valkoviiniä
2 l vettä
sitruunan mehua
suolaa ja pippuria
1. Ruskista katkaravut, valkosipuli ja sipuli oliiviöljyssä padassa, kunnes ne saavat kauniin värin. Lisää loput pilkotut tai paloitellut vihannekset pataan ja anna niiden hautua viisi minuuttia.
2. Lisää viini ja anna kiehua noin 5 minuuttia, kunnes alkoholi on haihtunut.
3. Kaada vettä pataan ja annan keiton kiehua ilman kantta kunnes noin puolet vedestä on haihtunut. Vähennä lämpöä ja anna keiton poreilla noin tunti ilman kantta.
4. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja siivilöi siivilän läpi. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ