Artikkeli

Kuva CO­LUM­BUS LETH

Katkarapukeitto

nel­jäl­le

500 g ko­ko­nai­sia (kyp­sen­tä­mät­tö­miä)

kat­ka­ra­pu­ja

1 hie­non­net­tu val­ko­si­pu­lin­kyn­si

3 si­pu­lia

3 rkl olii­vi­öl­jyä

4 pork­ka­naa

1 var­si­sel­le­rin var­si

1 fen­ko­li

6 to­maat­tia

½ pul­loa val­ko­vii­niä

2 l vet­tä

sit­ruu­nan me­hua

suo­laa ja pip­pu­ria

1. Rus­kis­ta kat­ka­ra­vut, val­ko­si­pu­li ja si­pu­li olii­vi­öl­jys­sä pa­das­sa, kun­nes ne saa­vat kau­niin vä­rin. Li­sää lo­put pil­ko­tut tai pa­loi­tel­lut vi­han­nek­set pa­taan ja an­na nii­den hau­tua vii­si mi­nuut­tia.

2. Li­sää vii­ni ja an­na kie­hua noin 5 mi­nuut­tia, kun­nes al­ko­ho­li on haih­tu­nut.

3. Kaa­da vet­tä pa­taan ja an­nan kei­ton kie­hua il­man kant­ta kun­nes noin puo­let ve­des­tä on haih­tu­nut. Vä­hen­nä läm­pöä ja an­na kei­ton po­reil­la noin tun­ti il­man kant­ta.

4. So­seu­ta keit­to sau­va­se­koit­ti­mel­la ja sii­vi­löi sii­vi­län läpi. Maus­ta sit­ruu­na­me­hul­la, suo­lal­la ja pip­pu­ril­la.