Cheviche on alun perin perulainen ruokalaji. Se tehdään silputusta, raa’asta kalasta tai äyriäisistä, jotka kypsytetään niiden päälle puristetulla limetin tai muun sitruksen mehulla ja maustetaan erilaisilla tuoreilla yrteillä tai chilillä.
500 g kuorittuja katkarapuja
3 dl vettä
2 tl suolaa
1/2 limetin mehu
Chevicheen:
3–4 limetin mehu
1 pieni keltasipuli
1 kurkku
1 avokado
1/2 dl silputtua korianteria
1/2 dl oliiviöljyä
1/2 dl ketsuppia
1 tl chiliä
1. Kiehauta kattilassa vesi, suola ja puolen limetin mehu.
2. Lisää katkaravut ja nosta kattila heti pois liedeltä. Valuta ravut hyvin ja pane ne kulhoon. Lisää päälle limettimehu ja anna maustua viileässä tunnin ajan.
3. Hienonna sipuli, kuori ja kuutioi kurkku ja avokado. Lisää korianteri, oliiviöljy, ketsuppi ja chili.
4. Yhdistä kaikki muut aineet katkarapuihin. Anna maustua viileässä parin tunnin ajan ennen tarjoilua.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2