Artikkeli

Katka­ra­puc­he­viche

Che­vic­he on alun pe­rin pe­ru­lai­nen ruo­ka­la­ji. Se teh­dään sil­pu­tus­ta, raa’as­ta ka­las­ta tai äy­ri­äi­sis­tä, jot­ka kyp­sy­te­tään nii­den pääl­le pu­ris­te­tul­la li­me­tin tai muun sit­ruk­sen me­hul­la ja maus­te­taan eri­lai­sil­la tuo­reil­la yr­teil­lä tai chi­lil­lä.

500 g kuo­rit­tu­ja kat­ka­ra­pu­ja

3 dl vet­tä

2 tl suo­laa

1/2 li­me­tin mehu

Che­vic­heen:

3–4 li­me­tin mehu

1 pie­ni kel­ta­si­pu­li

1 kurk­ku

1 avo­ka­do

1/2 dl sil­put­tua ko­ri­an­te­ria

1/2 dl olii­vi­öl­jyä

1/2 dl ket­sup­pia

1 tl chi­liä

1. Kie­hau­ta kat­ti­las­sa vesi, suo­la ja puo­len li­me­tin mehu.

2. Li­sää kat­ka­ra­vut ja nos­ta kat­ti­la heti pois lie­del­tä. Va­lu­ta ra­vut hy­vin ja pane ne kul­hoon. Li­sää pääl­le li­met­ti­me­hu ja an­na maus­tua vii­le­äs­sä tun­nin ajan.

3. Hie­non­na si­pu­li, kuo­ri ja kuu­ti­oi kurk­ku ja avo­ka­do. Li­sää ko­ri­an­te­ri, olii­vi­öl­jy, ket­sup­pi ja chili.

4. Yh­dis­tä kaik­ki muut ai­neet kat­ka­ra­pui­hin. An­na maus­tua vii­le­äs­sä pa­rin tun­nin ajan en­nen tar­joi­lua.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ