MARI HARJULA • KUVAUSAVUSTAJA ANJA LEPPÄNEN • KUVAT ARTO VUOHELAINENKOTI JA KEITTIÖ 12/2012
2 nahallista siikafileetä (à 200 g)
¾ rkl merisuolaa
1 tl sokeria
rouhittua mustapippuria
1 tl roseepippuria
puoli ruukkua tilliä
noin 3 dl karpaloita
Koristeluun:
tillisilppua
karpaloita
1. Laita siikafileet voipaperin päälle vierekkäin nahkapuoli alaspäin. Ripottele fileille mausteet ja hienonnettu tilli.
2. Murskaa karpaloita hieman lusikalla tai haarukalla. Lusikoi karpalot toisen fileen päälle. Käännä fileet vastakkain siten, että mausteet jäävät väliin.
3. Kääri fileet paperiin napakaksi paketiksi ja anna graavautua jääkaapissa seuraavaan päivään.
4. Pyyhi karpaloseos pois fileiden pinnalta ja leikkaa kala ohuiksi viipaleiksi.
5. Ripottele siikaviipaleiden päälle tillisilppua ja karpaloita. Tarjoa joululeivän kera.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2