Koti ja keittiö 10/2008
(4:lle)
4 broilerin rintafileetä
sormisuolaa ja mustapippuria myllystä
1/2 dl rouhittuja manteleita
Lisäksi:
1 parsakaali
1 vihreä paprika
1/2 isosta kesäkurpitsasta
100 g siitakesieniä
Mausteseos:
1 sipuli
1 1/2 dl pähkinävoita
1 rkl ruokosokeria
1/2 dl sitruunamehua
1/2 dl omenaviinietikkaa
1 rkl mietoa karritahnaa
2 murskattua valkosipulinkynttä
1 tl raastettua inkivääriä
1 dl kasvislientä
öljyä kuullottamiseen
1. Puhdista ja pilko parsakaali. Höyrytä se pienessä vesimäärässä rapsakan kypsäksi.
2. Pilko paprika ja kesäkurpitsa. Puolita siitakesienet. Kuullota niitä yhdessä pannulla hetki. Nosta seos sivuun.
3. Silppua sipuli ja kuullota öljyssä ja lisää hetken kuluttua karritahna. Kuumenna vielä hetken ajan.
4. Lisää loput mausteseoksen aineksista ja anna hautua parin minuutin ajan hiljalleen seosta sekoittaen. Lisää tarvittaessa tilkka vettä.
5. Mausta broilerinfileet suolalla ja mustapippurirouheella. Paista ne grillipannulla molemmilta puolilta ja nosta uuniin175 asteeseen vajaaksi 10 minuutiksi.
6. Paahda sillä aikaa mantelirouhe.
7. Valele kuumaa kastiketta kasvisten päälle annoslautasille.
8. Viipaloi broileri kasvisten päälle, ripottele pintaan paahdettua mantelia ja nosta tarjolle.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2