Artikkeli

Koti ja keit­tiö 10/2008

Kanaa, siitakesieniä ja parsakaalia

(4:lle)

4 broi­le­rin rin­ta­fi­lee­tä

sor­mi­suo­laa ja mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

1/2 dl rou­hit­tu­ja man­te­lei­ta

Li­säk­si:

1 par­sa­kaa­li

1 vih­reä pap­ri­ka

1/2 isos­ta ke­sä­kur­pit­sas­ta

100 g sii­ta­ke­sie­niä

Maus­te­se­os:

1 si­pu­li

1 1/2 dl päh­ki­nä­voi­ta

1 rkl ruo­ko­so­ke­ria

1/2 dl sit­ruu­na­me­hua

1/2 dl ome­na­vii­nie­tik­kaa

1 rkl mie­toa kar­ri­tah­naa

2 murs­kat­tua val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

1 tl raas­tet­tua in­ki­vää­riä

1 dl kas­vis­lien­tä

öl­jyä kuul­lot­ta­mi­seen

1. Puh­dis­ta ja pil­ko par­sa­kaa­li. Höy­ry­tä se pie­nes­sä ve­si­mää­räs­sä rap­sa­kan kyp­säk­si.

2. Pil­ko pap­ri­ka ja ke­sä­kur­pit­sa. Puo­li­ta sii­ta­ke­sie­net. Kuul­lo­ta nii­tä yh­des­sä pan­nul­la het­ki. Nos­ta seos si­vuun.

3. Silp­pua si­pu­li ja kuul­lo­ta öl­jys­sä ja li­sää het­ken ku­lut­tua kar­ri­tah­na. Kuu­men­na vie­lä het­ken ajan.

4. Li­sää lo­put maus­te­se­ok­sen ai­nek­sis­ta ja an­na hau­tua pa­rin mi­nuu­tin ajan hil­jal­leen se­os­ta se­koit­ta­en. Li­sää tar­vit­ta­es­sa tilk­ka vet­tä.

5. Maus­ta broi­le­rin­fi­leet suo­lal­la ja mus­ta­pip­pu­ri­rou­heel­la. Pais­ta ne gril­li­pan­nul­la mo­lem­mil­ta puo­lil­ta ja nos­ta uu­niin175 as­tee­seen va­jaak­si 10 mi­nuu­tik­si.

6. Paah­da sil­lä ai­kaa man­te­li­rou­he.

7. Va­le­le kuu­maa kas­ti­ket­ta kas­vis­ten pääl­le an­nos­lau­ta­sil­le.

8. Vii­pa­loi broi­le­ri kas­vis­ten pääl­le, ri­pot­te­le pin­taan paah­det­tua man­te­lia ja nos­ta tar­jol­le.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ