Koti ja Keittiö 6-7/2006
noin 1 kg tuoretta lohifileetä
8 kevätsipulin vartta silputtuna
4 rkl thaimaalaista kalakastiketta
2 munaa
2 rkl maissitärkkelystä
ruokaöljyä
ripaus valkopippuria
Kastike:
1 1/2 dl maustamatonta
turkkilaista jogurttia
1 1/2 dl majoneesia
puolen sitruunan raastettu kuori
(2 rkl tuoretta yrttisilppua esim. tilliä ja basilikaa)
Lisäksi:
1 kurkku tai paprika
rapeaa salaattia
1. Sekoita kastikeainekset keskenään. Nosta viileään.
2. Paloittele ruodoton ja nahaton lohifilee. Pane kaikki kalapihvien ainekset tehosekoittimen kulhoon ja käytä taikina tasaiseksi.
3. Kuori ja viipaloi kurkku. Revi huuhdottu salaatti pieneksi.
4. Muotoile taikinasta parin sentin paksuisia pihvejä ja pyöräytä ne maissijauhoissa. Paista pihvit öljytilkassa grilliparilalla tai muurikassa molemmin puolin kypsiksi.
5. Paahda sämpylänpuolikkaat ja kokoa niiden sisään hampurilaiset. Nauti heti.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2