Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

Koti ja keit­tiö 11/2011San­na Ke­kä­läi­nen • Ku­vat Ar­to Vuo­he­lai­nen

Kahden juuston kohokas

Kesytä kohokas, sillä se on mainettaan helpompi valmistaa. Vikkelyys on valttia, kun kotikokki kiidättää pikkuherkun suoraan uunista pöytään. Syöjät kannattaa kutsua pöytään hyvissä ajoin ennen ruoan kypsymistä, sillä kohokas laskee nopeasti uunista ottamisen jälkeen. Maku ei lässähtämisestä kärsi.

1 iso tai 6 pien­tä

3 rkl voi­ta

3 rkl veh­nä­jau­ho­ja

½ dl mai­toa tai mai­to-ker­ma­se­os­ta

½ tl suo­laa

½ tl val­ko­pip­pu­ria

¼ tl ca­yen­nen­pip­pu­ria

4 huo­neen­läm­pöis­tä mu­naa

hie­man suo­laa

1 dl ap­pen­zel­ler- tai gru­yè­re-raas­tet­ta

1 dl par­me­saa­ni­raas­tet­ta

Vuo­kien voi­te­luun:

voi­ta, hie­nok­si raas­tet­tua

par­me­saa­ni

1. Voi­te­le kor­ke­a­lai­tai­nen, n. 1 ¼ lit­ran ve­toi­nen uu­ni­vuo­ka tai kuu­si pien­tä an­nos­vuo­kaa (esim. uu­nin­kes­tä­vää kah­vi­kup­pia) pi­ri­pin­taan. Jau­ho­ta juus­to­raas­teel­la.

2. Su­la­ta voi kat­ti­las­sa. Li­sää jouk­koon jau­hot ja se­koi­ta hy­vin voi­hin. Varo, et­tei seos saa vä­riä.

3. Li­sää jouk­koon mai­to ohu­e­na nau­ha­na koko ajan se­koit­ta­en. Vat­kaa kas­ti­ke si­le­äk­si. Kei­tä kes­ki­läm­möl­lä 5–10 mi­nuut­tia, kun­nes seos pak­suun­tuu ja kyp­syy. Maus­ta suo­lal­la ja pip­pu­reil­la.

4. Erot­te­le kel­tu­ai­set ja val­ku­ai­set. Li­sää kel­tu­ai­set yk­si­tel­len vat­ka­ten läm­pi­mään se­ok­seen. Se­koi­ta voi­mak­kaas­ti. Li­sää juus­to­raas­teet.

5. Vat­kaa val­ku­ai­set ko­vak­si vaah­dok­si. Nos­te­le val­ku­ais­vaah­to va­ro­vas­ti se­koit­ta­en mui­den ai­nei­den jouk­koon.

6. Täy­tä ko­ho­kas­vuo­ka mel­kein täy­teen ja ta­soi­ta pin­ta. Nos­ta vuo­ka 180-as­tei­seen uu­niin. Pais­ta isoa ko­ho­kas­ta 25–30 mi­nuut­tia ja pie­niä n. 20 mi­nuut­tia. Älä avaa uu­nin­luuk­kua kyp­sy­mi­sen ai­ka­na. Sam­mu­ta läm­pö ja an­na ol­la uu­nis­sa vie­lä muu­ta­ma mi­nuut­ti en­nen tar­joi­lua. Tar­joa heti.

Lue Myös

Villiyrt­ti­pii­rakka

Gluteenittomat siemen-porkkanasämpylät

Ranskalaiset juustosämpylät

Villiyrt­ti­pii­rakka

Gluteenittomat siemen-porkkanasämpylät

Ranskalaiset juustosämpylät

Ricotta-parsapiirakka

Timjamigrinssit

Gluteenittomat sieni-fetamuffinit

Libanonilainen leipä ja labneh juusto

Juustopallot

Suolainen kinuski-juustokakku

Libanonilainen leipä ja labneh juusto

Juustopallot

Suolainen kinuski-juustokakku

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 5/2022?

Helsinkiläinen Anna Katariina hullaantui valtavaan huvilaan ja muutti Karjaalle

Mielensä muuttajat - visualistin kodissa on fiilistä

Tyylilleen uskollinen kylpyhuone: 50-luvun kylpyhuone uudistettiin talon henkeen

Hanko hurmasi: Surffilomat farmariautossa ovat vaihtuneet viehättävään puutalokotiin

Jugendtalossa tuoksuu vastapaistettu leipä, kun laulaja Tiina "Pink" Isohanni testaa reseptejään

Pyöräytä piirakka: 8 suolaista piirasreseptiä

60-luvun rivitalossa on jälkiä Japanista

Japandi on minimalistista kodikkuutta

Värejä & vehreyttä 50-luvun asunnossa

Pääsiäisen raikkaat jälkiruoat: 5 herkullista ohjetta

Rennot & rakkaat kesäkodit -lehti on ilmestynyt!

Uusi sukupolvi loi sukutaloon uuden ilmeen

Italialainen sitruuna-ricottakakku on gluteeniton herkku

Artekin toimitusjohtaja Anja Matilainen: "En siedä sekasotkua, vaan laitan kaiken mieluiten kaapinovien taakse"

Herkkä magnolia hurmaa: katso vinkit ja onnistu!

Sinisiä ihanuuksia keittiöön, kylpyhuoneeseen ja makuuhuoneeseen

Nuku paremmin! 5 pimentävää verhoa

Värikylläistä elämää ruukkikylässä

Kukkivat puut tuovat kevään: valitse sinulle sopivin ja onnistu kasvatuksessa

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 5/2022?

Helsinkiläinen Anna Katariina hullaantui valtavaan huvilaan ja muutti Karjaalle

Mielensä muuttajat - visualistin kodissa on fiilistä

Tyylilleen uskollinen kylpyhuone: 50-luvun kylpyhuone uudistettiin talon henkeen

Hanko hurmasi: Surffilomat farmariautossa ovat vaihtuneet viehättävään puutalokotiin

Jugendtalossa tuoksuu vastapaistettu leipä, kun laulaja Tiina "Pink" Isohanni testaa reseptejään

Pyöräytä piirakka: 8 suolaista piirasreseptiä

60-luvun rivitalossa on jälkiä Japanista

Japandi on minimalistista kodikkuutta

Värejä & vehreyttä 50-luvun asunnossa

Pääsiäisen raikkaat jälkiruoat: 5 herkullista ohjetta

Rennot & rakkaat kesäkodit -lehti on ilmestynyt!

Uusi sukupolvi loi sukutaloon uuden ilmeen

Italialainen sitruuna-ricottakakku on gluteeniton herkku

Artekin toimitusjohtaja Anja Matilainen: "En siedä sekasotkua, vaan laitan kaiken mieluiten kaapinovien taakse"

Herkkä magnolia hurmaa: katso vinkit ja onnistu!

Sinisiä ihanuuksia keittiöön, kylpyhuoneeseen ja makuuhuoneeseen

Nuku paremmin! 5 pimentävää verhoa

Värikylläistä elämää ruukkikylässä

Kukkivat puut tuovat kevään: valitse sinulle sopivin ja onnistu kasvatuksessa

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.