Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

Koti ja keit­tiö 11/2011San­na Ke­kä­läi­nen • Ku­vat Ar­to Vuo­he­lai­nen

Kahden juuston kohokas

Kesytä kohokas, sillä se on mainettaan helpompi valmistaa. Vikkelyys on valttia, kun kotikokki kiidättää pikkuherkun suoraan uunista pöytään. Syöjät kannattaa kutsua pöytään hyvissä ajoin ennen ruoan kypsymistä, sillä kohokas laskee nopeasti uunista ottamisen jälkeen. Maku ei lässähtämisestä kärsi.

1 iso tai 6 pien­tä

3 rkl voi­ta

3 rkl veh­nä­jau­ho­ja

½ dl mai­toa tai mai­to-ker­ma­se­os­ta

½ tl suo­laa

½ tl val­ko­pip­pu­ria

¼ tl ca­yen­nen­pip­pu­ria

4 huo­neen­läm­pöis­tä mu­naa

hie­man suo­laa

1 dl ap­pen­zel­ler- tai gru­yè­re-raas­tet­ta

1 dl par­me­saa­ni­raas­tet­ta

Vuo­kien voi­te­luun:

voi­ta, hie­nok­si raas­tet­tua

par­me­saa­ni

1. Voi­te­le kor­ke­a­lai­tai­nen, n. 1 ¼ lit­ran ve­toi­nen uu­ni­vuo­ka tai kuu­si pien­tä an­nos­vuo­kaa (esim. uu­nin­kes­tä­vää kah­vi­kup­pia) pi­ri­pin­taan. Jau­ho­ta juus­to­raas­teel­la.

2. Su­la­ta voi kat­ti­las­sa. Li­sää jouk­koon jau­hot ja se­koi­ta hy­vin voi­hin. Varo, et­tei seos saa vä­riä.

3. Li­sää jouk­koon mai­to ohu­e­na nau­ha­na koko ajan se­koit­ta­en. Vat­kaa kas­ti­ke si­le­äk­si. Kei­tä kes­ki­läm­möl­lä 5–10 mi­nuut­tia, kun­nes seos pak­suun­tuu ja kyp­syy. Maus­ta suo­lal­la ja pip­pu­reil­la.

4. Erot­te­le kel­tu­ai­set ja val­ku­ai­set. Li­sää kel­tu­ai­set yk­si­tel­len vat­ka­ten läm­pi­mään se­ok­seen. Se­koi­ta voi­mak­kaas­ti. Li­sää juus­to­raas­teet.

5. Vat­kaa val­ku­ai­set ko­vak­si vaah­dok­si. Nos­te­le val­ku­ais­vaah­to va­ro­vas­ti se­koit­ta­en mui­den ai­nei­den jouk­koon.

6. Täy­tä ko­ho­kas­vuo­ka mel­kein täy­teen ja ta­soi­ta pin­ta. Nos­ta vuo­ka 180-as­tei­seen uu­niin. Pais­ta isoa ko­ho­kas­ta 25–30 mi­nuut­tia ja pie­niä n. 20 mi­nuut­tia. Älä avaa uu­nin­luuk­kua kyp­sy­mi­sen ai­ka­na. Sam­mu­ta läm­pö ja an­na ol­la uu­nis­sa vie­lä muu­ta­ma mi­nuut­ti en­nen tar­joi­lua. Tar­joa heti.

Lue Myös

Libanonilainen leipä ja labneh juusto

Kuminasämpylät

Pienet tarte tatinit sienistä ja vuohen­juus­to­mousse

Libanonilainen leipä ja labneh juusto

Kuminasämpylät

Pienet tarte tatinit sienistä ja vuohen­juus­to­mousse

Cheddarbriossit

Blinit

Villiyrt­ti­pii­rakka

Punajuuri-ricottapiiras

Marinoitu fetajuusto

Brie-juustolla päällystetyt crostinit

Punajuuri-ricottapiiras

Marinoitu fetajuusto

Brie-juustolla päällystetyt crostinit

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 2/2023?

Daim-kakku on mutakakun ja juustokakun ihana yhdistelmä

Vanhasta torpasta kunnostettiin ympärivuotinen kakkoskoti

Unelmien puutalossa on jotain perinteistä, jotain modernia

10 vinkkiä: Näin onnistut bonsain kasvattamisessa

Italialainen sitruuna-ricottakakku on gluteeniton herkku

Käykää pöytään! Inspiroidu joulukotien kauniisti katetuista juhlapöydistä

Näin sisustat näyttävillä amppelikasveilla

Remonttinälkä kasvoi tehdessä: 1950-luvun koti inspiroi lautta­saa­re­lais­per­hettä

Omena-mantelipiiras on gluteeniton ja vegaaninen herkku

Tinet ja Vahit Wafin sisustivat kotinsa perin­tö­ka­lus­teilla, silkkimatoilla ja samettisilla sävyillä.

Veriap­pel­sii­ni­piiras on talven makea herkku

Mehevä tofu-tomaattipiirakka on illanistujaisten herkku

Näin saat villatekstiilit raikkaiksi!

Teppo Honkala: ”Käsityöläisen verstaalla ollaan ihmisyyden ytimessä”

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 2/2023?

Daim-kakku on mutakakun ja juustokakun ihana yhdistelmä

Vanhasta torpasta kunnostettiin ympärivuotinen kakkoskoti

Unelmien puutalossa on jotain perinteistä, jotain modernia

10 vinkkiä: Näin onnistut bonsain kasvattamisessa

Italialainen sitruuna-ricottakakku on gluteeniton herkku

Käykää pöytään! Inspiroidu joulukotien kauniisti katetuista juhlapöydistä

Näin sisustat näyttävillä amppelikasveilla

Remonttinälkä kasvoi tehdessä: 1950-luvun koti inspiroi lautta­saa­re­lais­per­hettä

Omena-mantelipiiras on gluteeniton ja vegaaninen herkku

Tinet ja Vahit Wafin sisustivat kotinsa perin­tö­ka­lus­teilla, silkkimatoilla ja samettisilla sävyillä.

Veriap­pel­sii­ni­piiras on talven makea herkku

Mehevä tofu-tomaattipiirakka on illanistujaisten herkku

Näin saat villatekstiilit raikkaiksi!

Teppo Honkala: ”Käsityöläisen verstaalla ollaan ihmisyyden ytimessä”

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.