MARI HARJULA • KUVAT ARTO VUOHELAINEN KOTI JA KEITTIÖ 11/2013
6 pientä piirakkaa tai 1 iso
Peruspiirakkataikina:
3 dl vehnäjauhoja
(1 tl leivinjauhetta)
150 g margariinia tai voita
2–3 rkl kylmää vettä tai 1 muna
noin ½ dl hienoa juustoraastetta (esim. parmesan, cheddar,
emmental)
Täyte:
1 litra (noin 300 g) suppilo-
vahveroja
1–2 sipulia
1–2 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
200 g vuohenjuustoa tai fetajuustoa
2 dl kermaa
150 g ranskankermaa
2 munaa
ripaus suolaa
rouhittua mustapippuria
2–3 rkl tuoretta timjamia
hienonnettuna
1. Sekoita jauhot, juustoraaste ja leivinjauhe keskenään. Lisää rasva ja nypi murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi tai muna ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Peitä kelmulla ja laita puoleksi tunniksi jääkaappiin.
2. Puhdista ja pilko sienet. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit.
3. Kuumenna öljy pannulla. Lisää sipulit ja kuullota hetki. Lisää sienet ja paista välillä käännellen, kunnes ylimääräinen neste on haihtunut.
4. Paloittele juusto.
5. Sekoita kerma, ranskankerma ja munat keskenään. Lisää mausteet.
6. Painele taikina kuuden pienen (halkaisijaltaan noin 10 cm) piirasvuoan tai yhden ison vuoan pohjalle ja reunoille.
7. Levitä päälle sieniseos ja juustopalat. Kaada päälle kermaseos.
8. Paista piirakkaa uunissa 175–200 asteessa noin 30 minuuttia.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2