Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 12/06

Hummus eli kikhernetahna

Vinkki! Kuivattujen kikherneiden sijasta voit valmistaa hummusta nopeasti säily­ke­kik­her­neistä.

noin 3 dl (250 g) kui­vat­tu­ja kik­her­nei­tä

2–3 isoa val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

2 sit­ruu­naa

2 rkl ta­hi­nia eli see­sa­min­sie­men­tah­naa

run­sas 1/2 dl vet­tä

Ko­ris­te­luun:

paah­det­tu­ja pin­jan­sie­me­niä

ja olii­vi­öl­jyä

1. Pane kik­her­neet kul­hoon ja pei­tä ne ve­del­lä. An­na li­o­ta yön yli.

2. Huuh­do li­o­te­tut her­neet. Pane ne kook­kaa­seen kat­ti­laan, li­sää rei­lus­ti vet­tä ja kei­tä hil­jal­leen noin tun­nin ajan, tai kun­nes her­neet ovat kun­nol­la peh­men­neet.

3. Ku­moa her­neet sii­vi­lään ja huuh­do kyl­mäl­lä ve­del­lä.

4. Pane va­lu­te­tut her­neet, murs­ka­tut val­ko­si­pu­lin­kyn­net, sit­ruu­na­me­hu, ta­hi­ni ja vesi kul­hoon. Hie­non­na seos teho- tai sau­va­se­koit­ti­mel­la ta­sai­sek­si.

5. Pane tah­na tar­joi­lu­as­ti­aan. Vii­meis­te­le pin­ta til­kal­la olii­vi­öl­jyä ja ri­pauk­sel­la pin­jan­sie­me­niä. Voit ko­ris­tel­la pin­nan myös sil­pu­tul­la per­sil­jal­la ja ca­yen­ne­pip­pu­ril­la.

6. Nau­ti tah­na esim. pi­ta­lei­vän kans­sa.

Vink­ki! Kui­vat­tu­jen kik­her­nei­den si­jas­ta voit val­mis­taa hum­mus­ta no­pe­as­ti säi­ly­ke­kik­her­neis­tä.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ