Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 3/2006

Hedelmäinen kalkkunacurry

Tarjoa hedelmäinen kalkkunacurry keitetyn riisin kera.

400 g kalk­ku­nan­fi­lee­tä

1 kyp­sä man­go

1 kyp­sä ba­naa­ni

1 si­pu­li

3 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

2 vih­re­ää chi­liä

pala tuo­ret­ta in­ki­vää­riä

3 rkl öl­jyä

1 tl juus­to­ku­mi­naa

ri­paus kur­ku­maa

4 dl koo­kos­mai­toa

1 laa­ke­rin­leh­ti

2–3 rkl ka­la­kas­ti­ket­ta

puo­len li­me­tin mehu

suo­laa

1. Leik­kaa kalk­ku­nan­fi­lee rei­luik­si kuu­ti­oik­si. Kuo­ri ja pa­loit­te­le man­go. Kuo­ri ja vii­pa­loi ba­naa­ni.

2. Kuo­ri ja sui­ka­loi si­pu­li. Kuo­ri ja hie­non­na val­ko­si­pu­lin­kyn­net. Hal­kai­se chi­lit pit­kit­täin, pois­ta sie­me­net ja hie­non­na chi­lit. Kuo­ri ja raas­ta in­ki­vää­ri.

3. Kuu­men­na öl­jy pais­to­ka­sa­ris­sa. Li­sää si­pu­lit, chi­lit ja in­ki­vää­ri ja kuu­men­na het­ki kään­nel­len. Li­sää juus­to­ku­mi­na ja kur­ku­ma ja kie­hau­ta seos. Li­sää kalk­ku­nan­fi­lee­kuu­ti­ot ja pais­te­le nii­tä het­ki.

4. Li­sää koo­kos­mai­to, laa­ke­rin­leh­ti ja ka­la­kas­ti­ke. Kei­tä se­os­ta noin 10 mi­nuut­tia.

5. Maus­ta lie­mi li­met­ti­me­hul­la. Tar­kis­ta maku ja li­sää tar­vit­ta­es­sa suo­laa. Li­sää lo­puk­si he­del­mä­pa­lat ja kuu­men­na kas­ti­ke.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ