Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 4/2006

Halloumi-granaat­ti­o­me­na­sa­laatti

Revi salaatti annospaloiksi ja levitä tarjoiluvadille tai annoslautasille. Halkaise granaattiomena, kaiva puolikkaista siemenet haarukalla ja ripottele salaatin päälle...

1 ruuk­ku fri­see- tai jää­sa­laat­tia

1 gra­naat­ti­o­me­na

2 dl vih­rei­tä sie­me­net­tö­miä

vii­ni­ry­pä­lei­tä

1 pkt (250 g) hal­lou­mi­juus­toa

1 rkl öl­jyä

Li­säk­si:

2 rkl olii­vi­öl­jyä

2–3 rkl val­kois­ta

bal­sa­mi­vii­nie­tik­kaa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

1. Revi sa­laat­ti an­nos­pa­loik­si ja le­vi­tä tar­joi­lu­va­dil­le tai an­nos­lau­ta­sil­le. Hal­kai­se gra­naat­ti­o­me­na, kai­va puo­lik­kais­ta sie­me­net haa­ru­kal­la ja ri­pot­te­le sa­laa­tin pääl­le. Hal­kai­se vii­ni­ry­pä­leet ja li­sää sa­laat­tiin.

2. Vii­pa­loi hal­lou­mi. Kuu­men­na öl­jy pan­nul­la ja pais­ta juus­to­vii­pa­leet sii­nä kau­niin rus­keik­si ja ra­peik­si mo­lem­min puo­lin. Le­vi­tä juus­to­vii­pa­leet sa­laa­tin pääl­le.

3. Pirs­ko­ta sa­laa­tin pääl­le lo­puk­si olii­vi­öl­jyä ja val­kois­ta bal­sa­mi­vii­nie­tik­kaa ja rou­hi mus­ta­pip­pu­ria.