Koti ja keittiö 8/2010 KUVA ULLAMAIJA HÄNNINEN
1 kirjolohi- tai lohifilee (noin 1 kg)
karkeaa merisuolaa
noin 2 rkl/kalakilo
noin 1 tl sokeria/kalakilo
rouhittua musta- tai
valkopippuria
tuoretta tai kuivattua tilliä
1. Nypi lohesta ruodot, mutta älä poista nahkaa. Pane kalafilee voipaperille nahkapuoli alaspäin.
2. Ripottele kalan pinnalle karkeaa merisuolaa ja sokeria fileen painon mukaan. Rouhi lopuksi kalan päälle hieman pippuria ja ripottele tilliä.
3. Kääri kala tiukasti paperiin ja laita muovipussiin. Anna suolaantua jääkaapissa nahkapuoli alaspäin noin vuorokauden ajan.
Valmistusaika: noin 20 min + tekeytymisaika 1 vrk
Vaikeusaste: melko helppo
Hinta: noin 8,50 €
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2