SANNA KEKÄLÄINEN • KUVAT REETTA PASANENKOTI JA KEITTIÖ 4/2013
4 alkuruoka-annosta
n. 1 l babypinaattia
200 g fetaa
2 dl vihreitä kalamata-oliiveja
1 dl kuivattuja karpaloita
2 dl karamellisoituja pähkinöitä
Kastike:
1 valkosipulinkynsi
1 rkl punaviinietikkaa
sormisuolaa
rouhittua mustapippuria
n. 4 rkl oliiviöljyä
1. Tee kastike. Kuori ja hienonna valkosipuli mahdollisimman pieneksi. Kaada joukkoon etikka ja mausta suolalla ja pippurilla. Anna maustua noin 5 minuuttia niin sipulin kitkeryys taittuu. Kaada öljy joukkoon ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen.
2. Huuhtaise ja kuivaa babypinaatit. Valuta kastike joukkoon. Murustele päälle feta, oliivit ja lisää karpalot. Sekoita hyvin. Viimeistele karamellisoiduilla pähkinöillä.
Karamellisoidut pähkinät
2 dl saksan-, pekaani- tai
cashewpähkinöitä
4 rkl fariinisokeria
½ tl sormisuolaa
½ tl rouhittua chiliä
2 tl (saksanpähkinä)öljyä
1. Mittaa kaikki aineet paistinpannuun. Kuumenna pannu ja sekoittele noin 5 minuuttia tai kunnes sokeri karamellisoituu. Älä koske seosta sormilla, sillä sokeri on tulikuumaa.
2. Levitä seos leivinpaperilla päällystetylle vadille jäähtymään.
3. Tarjoa pähkinät salaatin kanssa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2