Koti ja keittiö 9/2010 Anja Leppänen Kuvat Arto Vuohelainen
Pohja:
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
ripaus suolaa
200 g margariinia tai voita
2–3 rkl kylmää vettä
Täyte:
6–8 punajuurta
300 g ranskankermaa
3 munaa
3/4 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
2–3 rkl tuoretta timjamia
150 g fetajuustoa
Koristeluun: tuoretta timjamia
1. Mittaa jauhot ja suola kulhoon. Nypi rasva jauhoseokseen. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Peitä kelmulla ja laita jääkaappiin tekeytymään.
2. Keitä punajuuret kuorineen kypsiksi. Älä leikkaa kantaa ja juurta pois, ettei väri liukene keitinveteen. Valuta, jäähdytä ja lohko.
3. Sekoita ranskankerma, munat ja mausteet. Murustele seokseen fetajuusto ja sekoita tasaiseksi.
4. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi (noin 20 x 30 cm) ja laita vuokaan tai pellille leivinpaperille. Levitä päälle feta-ranskankermaseos ja punajuurilohkot. Käännä taikinan reunat reilun sentin verran piiraan päälle.
5. Paista piirasta uunissa 200–225 asteessa 30–40 minuuttia.
6. Koristele timjaminlehdillä.
Valmistusaika: noin 40 min + paistoaika 30–40 min
Vaikeusaste: hieman työläs
Hinta: noin 10 €
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2