Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

Teks­ti San­na Ke­kä­läi­nen

Kuva Fa­bi­an Björk

Donburi eli japanilainen kulhoruoka

Lusikoi itsesi ruokatrendien harjalle ja kokkaa kulhoruokaa. Tässä vegekulhossa tofu näyttelee pääroolin ja sivuosissa loistavat japanilaisen riisin lisäksi edamame-pavut ja kasvikset.

4 an­nos­ta

Ai­ne­so­sat:

250 g sus­hi­rii­siä

3 rkl soi­ja­kas­ti­ket­ta

2 rkl see­sa­mi­öl­jyä

1 tl Sri­rac­haa tai muu­ta chi­li­kas­ti­ket­ta

2 tl vaah­te­ra­sii­rap­pia

1/2 tl sor­mi­suo­laa

600 g sa­vus­tet­tua to­fua

200 g soi­ja­pa­pu­ja, esim. Pirk­ka-pa­kas­te

4 ke­vät­si­pu­lia

1 pork­ka­na

1/2 kurk­ku

2 avo­ka­doa

Ko­ris­te­luun:

see­sa­min­sie­me­niä

Näin teet Don­bu­rin:

1. Val­mis­ta rii­si pak­kauk­sen oh­jeen mu­kaan.

2. Se­koi­ta soi­ja, see­sa­mi­öl­jy, chi­li­kas­ti­ke, sii­rap­pi ja suo­la kul­hos­sa. Kuu­ti­oi tofu ja se­koi­ta ma­ri­na­diin. An­na maus­tua jää­ka­pis­sa sil­lä ai­kaa, kun rii­si te­key­tyy.

3. Kei­tä soi­ja­pa­pu­ja suo­lal­la maus­te­tus­sa ve­des­sä noin 7 mi­nuut­tia. Kaa­da vesi pois. Pidä läm­pi­mä­nä kan­nen al­la. Vii­pa­loi si­pu­lit ja avo­ka­do. Leik­kaa kurk­ku ja pork­ka­na ti­kuik­si tai ohuik­si sui­ka­leik­si.

4.Lu­si­koi rii­siä kul­hoi­hin. Nos­ta pääl­le to­fut ja kas­vik­set sek­to­reit­tain. Vii­meis­te­le see­sa­min­sie­me­nil­lä.

Vii­ni­suo­si­tus: He­del­mäi­nen, aro­mi­kas ja rai­kas Gen­til Hu­gel 2015, Rans­ka, 13,48 e.

Vink­ki: Jos ha­lu­at kas­ti­ket­ta, tar­joa kul­ho­jen kans­sa see­sa­min­sie­me­nil­lä tai Sri­rac­ha-kas­tik­keel­la maus­tet­tua ma­jo­nee­sia.

Lue myös:

Po­ke­kul­ho

Chi­li­to­fu rii­sin kera

Su­per bowl tat­ta­ris­ta

Lue Myös

Mustikkapesto

Tapaschilit

Mango-habanerokastike

Mustikkapesto

Tapaschilit

Mango-habanerokastike

Vuohenjuusto-kesäkur­pit­sa­pyö­rykät

Piripiri-kastike

Chiliöljy

Munakoisoa ja inkivääriä japanilaisittain

Japanilainen parsa- ja kukka­kaa­li­tempura

Tonkatsu eli japanilaisittain friteeratut possuviipaleet

Munakoisoa ja inkivääriä japanilaisittain

Japanilainen parsa- ja kukka­kaa­li­tempura

Tonkatsu eli japanilaisittain friteeratut possuviipaleet

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 6/2022?

Mansik­ka­mar­mo­roitu juustokakku on kätevä valmistaa pellillinen kerrallaan

Pappilan suojissa on sisus­tus­suun­nit­te­lijan hurmaava koti

Kalliolle kukkulalle nousi vehreä puutarha

Tunnelma kuin englantisessa puutarhassa

Rennot ja näyttävät kakut kevään juhliin: 8 mainiota ohjetta

Gluteenittomat mokka­be­be­lei­vokset isolle joukolle uunipellillä

Valitse tämän kesän puutar­hap­ro­jektisi

Sisusta olohuone ulos!

Monitasoinen vintagekoti 1950-luvun rivarissa

Vaativaan makuun: Rinnetontille nousi arkkitehdin suunnittelema ekotalo

Keramiik­ka­tai­teilija Laura Itkosen lempiesineet ovat lapsuudenkodista perittyjä

Herkulliset hyrskypotut maustetaan nokkosilla

Kesän klassisin kuosi on reipas raita

Mökkiläisen fiksummat kalusteet ja varusteet

Entinen leipomo on nyt ihastuttava koti maaseudun rauhassa

Villiyrtti-fetapiirakka tehdään valmiiseen croissant-taikinaan

Salaatti on parasta kesäruokaa: Näillä välineillä salaatin teko käy kuin itsestään

Kesä on yhtä juhlaa! Inspiroidu kattauksista

Parsa-hollan­dai­se­pii­rakka on kesäjuhlan suolainen sulostuttaja

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 6/2022?

Mansik­ka­mar­mo­roitu juustokakku on kätevä valmistaa pellillinen kerrallaan

Pappilan suojissa on sisus­tus­suun­nit­te­lijan hurmaava koti

Kalliolle kukkulalle nousi vehreä puutarha

Tunnelma kuin englantisessa puutarhassa

Rennot ja näyttävät kakut kevään juhliin: 8 mainiota ohjetta

Gluteenittomat mokka­be­be­lei­vokset isolle joukolle uunipellillä

Valitse tämän kesän puutar­hap­ro­jektisi

Sisusta olohuone ulos!

Monitasoinen vintagekoti 1950-luvun rivarissa

Vaativaan makuun: Rinnetontille nousi arkkitehdin suunnittelema ekotalo

Keramiik­ka­tai­teilija Laura Itkosen lempiesineet ovat lapsuudenkodista perittyjä

Herkulliset hyrskypotut maustetaan nokkosilla

Kesän klassisin kuosi on reipas raita

Mökkiläisen fiksummat kalusteet ja varusteet

Entinen leipomo on nyt ihastuttava koti maaseudun rauhassa

Villiyrtti-fetapiirakka tehdään valmiiseen croissant-taikinaan

Salaatti on parasta kesäruokaa: Näillä välineillä salaatin teko käy kuin itsestään

Kesä on yhtä juhlaa! Inspiroidu kattauksista

Parsa-hollan­dai­se­pii­rakka on kesäjuhlan suolainen sulostuttaja

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.