Teksti Sanna Kekäläinen
Kuva Fabian Björk
4 annosta
Ainesosat:
250 g sushiriisiä
3 rkl soijakastiketta
2 rkl seesamiöljyä
1 tl Srirachaa tai muuta chilikastiketta
2 tl vaahterasiirappia
1/2 tl sormisuolaa
600 g savustettua tofua
200 g soijapapuja, esim. Pirkka-pakaste
4 kevätsipulia
1 porkkana
1/2 kurkku
2 avokadoa
Koristeluun:
seesaminsiemeniä
Näin teet Donburin:
1. Valmista riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Sekoita soija, seesamiöljy, chilikastike, siirappi ja suola kulhossa. Kuutioi tofu ja sekoita marinadiin. Anna maustua jääkapissa sillä aikaa, kun riisi tekeytyy.
3. Keitä soijapapuja suolalla maustetussa vedessä noin 7 minuuttia. Kaada vesi pois. Pidä lämpimänä kannen alla. Viipaloi sipulit ja avokado. Leikkaa kurkku ja porkkana tikuiksi tai ohuiksi suikaleiksi.
4.Lusikoi riisiä kulhoihin. Nosta päälle tofut ja kasvikset sektoreittain. Viimeistele seesaminsiemenillä.
Viinisuositus: Hedelmäinen, aromikas ja raikas Gentil Hugel 2015, Ranska, 13,48 e.
Vinkki: Jos haluat kastiketta, tarjoa kulhojen kanssa seesaminsiemenillä tai Sriracha-kastikkeella maustettua majoneesia.
Lue myös:
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2