Artikkeli

Teks­ti San­na Ke­kä­läi­nen

Kuva Fa­bi­an Björk

Donburi eli japanilainen kulhoruoka

Lusikoi itsesi ruokatrendien harjalle ja kokkaa kulhoruokaa. Tässä vegekulhossa tofu näyttelee pääroolin ja sivuosissa loistavat japanilaisen riisin lisäksi edamame-pavut ja kasvikset.

4 an­nos­ta

Ai­ne­so­sat:

250 g sus­hi­rii­siä

3 rkl soi­ja­kas­ti­ket­ta

2 rkl see­sa­mi­öl­jyä

1 tl Sri­rac­haa tai muu­ta chi­li­kas­ti­ket­ta

2 tl vaah­te­ra­sii­rap­pia

1/2 tl sor­mi­suo­laa

600 g sa­vus­tet­tua to­fua

200 g soi­ja­pa­pu­ja, esim. Pirk­ka-pa­kas­te

4 ke­vät­si­pu­lia

1 pork­ka­na

1/2 kurk­ku

2 avo­ka­doa

Ko­ris­te­luun:

see­sa­min­sie­me­niä

Näin teet Don­bu­rin:

1. Val­mis­ta rii­si pak­kauk­sen oh­jeen mu­kaan.

2. Se­koi­ta soi­ja, see­sa­mi­öl­jy, chi­li­kas­ti­ke, sii­rap­pi ja suo­la kul­hos­sa. Kuu­ti­oi tofu ja se­koi­ta ma­ri­na­diin. An­na maus­tua jää­ka­pis­sa sil­lä ai­kaa, kun rii­si te­key­tyy.

3. Kei­tä soi­ja­pa­pu­ja suo­lal­la maus­te­tus­sa ve­des­sä noin 7 mi­nuut­tia. Kaa­da vesi pois. Pidä läm­pi­mä­nä kan­nen al­la. Vii­pa­loi si­pu­lit ja avo­ka­do. Leik­kaa kurk­ku ja pork­ka­na ti­kuik­si tai ohuik­si sui­ka­leik­si.

4.Lu­si­koi rii­siä kul­hoi­hin. Nos­ta pääl­le to­fut ja kas­vik­set sek­to­reit­tain. Vii­meis­te­le see­sa­min­sie­me­nil­lä.

Vii­ni­suo­si­tus: He­del­mäi­nen, aro­mi­kas ja rai­kas Gen­til Hu­gel 2015, Rans­ka, 13,48 e.

Vink­ki: Jos ha­lu­at kas­ti­ket­ta, tar­joa kul­ho­jen kans­sa see­sa­min­sie­me­nil­lä tai Sri­rac­ha-kas­tik­keel­la maus­tet­tua ma­jo­nee­sia.

Lue myös:

Po­ke­kul­ho

Chi­li­to­fu rii­sin kera

Su­per bowl tat­ta­ris­ta