Artikkeli

FABIAN BJORK

Tyy­li ja oh­je Suvi Rüster kuva Fa­bi­an Björk

Cheddar-bataattipelti maistuu kaikille

Bataattipelti muhevoituu cheddar­juus­to­kas­tik­keella. Jos haluat ruokaan potkua, viipaloi päälle tuoretta chiliä tai valuta chilikastiketta.

Muh­kea ched­dar­ba­taat­ti­pel­ti

4 an­nos­ta

2 (700 g) ba­taat­tia

2 rkl öl­jyä

1 tl suo­laa

Ched­dar­juus­to­kas­ti­ke:

2 ½ dl kau­ra­mai­toa

1 rkl veh­nä­jau­ho­ja

¼ tl suo­laa

100 g ve­gaa­nis­ta tai ta­val­lis­ta ched­dar­juus­to­raas­tet­ta

Li­säk­si:

1 prk (380 g) kyp­siä kid­ney- tai mus­ta­pa­pu­ja

1 pie­ni pu­na­si­pu­li

3 to­maat­tia tai 1 ra­sia (250 g) kir­sik­ka­to­maat­te­ja

1 dl olii­ve­ja

1 ruuk­ku ko­ri­an­te­ria

1. Kuo­ri ja vii­pa­loi ba­taa­tit. Le­vi­tä vii­pa­leet uu­ni­pel­lil­le lei­vin­pa­pe­rin pääl­le. Va­lu­ta pääl­le olii­vi­öl­jyä. Maus­ta suo­lal­la. Kyp­sen­nä 225-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin 20 mi­nuut­tia, kun­nes ba­taa­tit tun­tu­vat lä­hes kyp­sil­tä.

2. Val­mis­ta täl­lä vä­lin ched­dar­juus­to­kas­ti­ke. Se­koi­ta kat­ti­las­sa kau­ra­mai­to, veh­nä­jau­hot ja suo­la. Kie­hau­ta ja kei­tä vis­pi­läl­lä se­koit­ta­en, kun­nes kas­ti­ke suu­rus­tuu pak­sum­mak­si. Li­sää juus­to­raas­te ja kuu­men­na, kun­nes juus­to on su­la­nut.

3. Va­lu­ta pa­vut lie­mes­tä ja huuh­tai­se sii­vi­läs­sä. Le­vi­tä ba­taat­ti­vii­pa­lei­den pääl­le. Kaa­da pääl­le juus­to­kas­ti­ke. Nos­ta pel­ti ta­kai­sin uu­niin ja kyp­sen­nä vie­lä noin 5 mi­nuut­tia, kun­nes pa­vut ovat läm­men­neet.

4. Kuo­ri ja vii­pa­loi pu­na­si­pu­li. Huuh­te­le to­maa­tit ja leik­kaa kuu­ti­oik­si tai hal­kai­se puo­lik­si. Huuh­te­le olii­vit sii­vi­läs­sä. Hie­non­na ko­ri­an­te­ri. Le­vi­tä ba­taat­ti­pel­lin pääl­le to­maat­te­ja, si­pu­li­ren­kai­ta, olii­ve­ja ja ko­ri­an­te­ria.

Val­mis­tu­sai­ka: 30 min

Vai­keu­sas­te: help­po

Hin­ta: noin 16 e

FABIAN BJORK

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ