FABIAN BJORK
Tyyli ja ohje Suvi Rüster kuva Fabian Björk
Muhkea cheddarbataattipelti
4 annosta
2 (700 g) bataattia
2 rkl öljyä
1 tl suolaa
Cheddarjuustokastike:
2 ½ dl kauramaitoa
1 rkl vehnäjauhoja
¼ tl suolaa
100 g vegaanista tai tavallista cheddarjuustoraastetta
Lisäksi:
1 prk (380 g) kypsiä kidney- tai mustapapuja
1 pieni punasipuli
3 tomaattia tai 1 rasia (250 g) kirsikkatomaatteja
1 dl oliiveja
1 ruukku korianteria
1. Kuori ja viipaloi bataatit. Levitä viipaleet uunipellille leivinpaperin päälle. Valuta päälle oliiviöljyä. Mausta suolalla. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes bataatit tuntuvat lähes kypsiltä.
2. Valmista tällä välin cheddarjuustokastike. Sekoita kattilassa kauramaito, vehnäjauhot ja suola. Kiehauta ja keitä vispilällä sekoittaen, kunnes kastike suurustuu paksummaksi. Lisää juustoraaste ja kuumenna, kunnes juusto on sulanut.
3. Valuta pavut liemestä ja huuhtaise siivilässä. Levitä bataattiviipaleiden päälle. Kaada päälle juustokastike. Nosta pelti takaisin uuniin ja kypsennä vielä noin 5 minuuttia, kunnes pavut ovat lämmenneet.
4. Kuori ja viipaloi punasipuli. Huuhtele tomaatit ja leikkaa kuutioiksi tai halkaise puoliksi. Huuhtele oliivit siivilässä. Hienonna korianteri. Levitä bataattipellin päälle tomaatteja, sipulirenkaita, oliiveja ja korianteria.
Valmistusaika: 30 min
Vaikeusaste: helppo
Hinta: noin 16 e
FABIAN BJORK
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2