Teksti Sanna Kekäläinen
Kuva Fabian Björk
4 annosta
1 kukkakaali
2 isoa munaa
4 dl pankojauhoja
1 tl sormisuolaa
valkopippuria myllystä
Kastike:
2 dl täysmajoneesia
2 tl sriracha-chilikastiketta
● Irrota kukkakaali pieniksi nupuiksi. Vatkaa munien rakenne rikki. Mausta pankojauhot suolalla ja pippurilla. Kasta kukkakaalit ensin munaan ja sitten pankojauhoihin.
● Laita palat leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes kuorrutus on kauniin värinen.
● Sekoita majoneesiin chilikastike. Tarjoa kukkakaalien kanssa.
Vinkki: Voit halutessasi esikeittää kukkakaalinnuppuja muutaman minuutin suolalla maustetussa vedessä.
Lue myös:
Naposteluperunat ja chilidippi
Kukkakaali-vuohenjuustocappuccino
Paahdettu valkosipuli-kukkakaalikeitto
Hanna Linnakko
www.mikapollari.com
Käsikirjoituksen kuvitus kertoo tulivuorenpurkauksesta.
Voynichin käsikirjoitus
Päivi Karjalainen
Tämä hiiripöllö tuo poikasilleen ruokaa Alaskassa. Lintu ei nimestään huolimatta syö hiiriä, vaan pääasiassa myyriä ja lintuja.
Michael Quinton / Minden Pictures
Vincent Munier joutuu seuraamaan joskus päiväkausia pelkkiä jälkiä, ennen kuin hän näkee aran arktisen suden.
Vincent Munier
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 2618356-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 2618356-2
Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.