Artikkeli

Teks­ti San­na Ke­kä­läi­nen

Kuva Fa­bi­an Björk

Bang bang -kukkakaali

Kokeile bang bang -kukkakaalia eli rapeiksi paneroituja nuppuja aavistuksen tulisen sriracha-majoneesin kanssa. Ohje toimii mainiosti myös parsakaalista valmistettuna.

4 an­nos­ta

1 kuk­ka­kaa­li

2 isoa mu­naa

4 dl pan­ko­jau­ho­ja

1 tl sor­mi­suo­laa

val­ko­pip­pu­ria myl­lys­tä

Kas­ti­ke:

2 dl täys­ma­jo­nee­sia

2 tl sri­rac­ha-chi­li­kas­ti­ket­ta

● Ir­ro­ta kuk­ka­kaa­li pie­nik­si nu­puik­si. Vat­kaa mu­nien ra­ken­ne rik­ki. Maus­ta pan­ko­jau­hot suo­lal­la ja pip­pu­ril­la. Kas­ta kuk­ka­kaa­lit en­sin mu­naan ja sit­ten pan­ko­jau­hoi­hin.

● Lai­ta pa­lat lei­vin­pa­pe­ril­la pei­te­tyl­le uu­ni­pel­lil­le. Pais­ta 225-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin 15 mi­nuut­tia tai kun­nes kuor­ru­tus on kau­niin vä­ri­nen.

● Se­koi­ta ma­jo­nee­siin chi­li­kas­ti­ke. Tar­joa kuk­ka­kaa­lien kans­sa.

Vink­ki: Voit ha­lu­tes­sa­si esi­keit­tää kuk­ka­kaa­lin­nup­pu­ja muu­ta­man mi­nuu­tin suo­lal­la maus­te­tus­sa ve­des­sä.

Lue myös:

Na­pos­te­lu­pe­ru­nat ja chi­li­dip­pi

Kuk­ka­kaa­li-vuo­hen­juus­to­cap­puc­ci­no

Paah­det­tu val­ko­si­pu­li-kuk­ka­kaa­li­keit­to