Artikkeli

Aprikoosileipä

(2 lei­pää)

5 dl vet­tä tai mai­toa

50 g tuo­re­hii­vaa

2 tl suo­laa

1 rkl olii­vi­öl­jyä

2/3 dl ruo­ko­ki­de­so­ke­ria

1 tl jau­het­tua po­me­rans­sin­kuor­ta

n. 5 dl veh­nä­jau­ho­ja

2 dl gra­ham­jau­ho­ja

2 dl au­rin­gon­ku­kan­sie­me­niä

2 dl kau­ra­le­sei­tä

200 g kui­vat­tu­ja ap­ri­koo­se­ja

Voi­te­luun:

1 dl sii­rap­pia

1 dl vet­tä

1. Luo­ta hii­va kä­den­läm­pöi­seen

nes­tee­seen. Li­sää suo­la,

öl­jy, so­ke­ri ja po­me­rans­sin­kuo­ri.

Alus­ta tai­ki­naan jau­hot,

sie­me­net, le­seet ja sil­pu­tut

ap­ri­koo­sit. Vai­vaa tai­ki­na

kim­moi­sak­si.

2. Ko­ho­ta tai­ki­naa lii­nan al­la

noin tun­ti. Ku­moa tai­ki­na jau­ho­te­tul­le

lei­von­ta-alus­tal­le.

Vai­vaa tai­ki­naa voi­mak­kaas­ti,

jot­ta il­ma­kup­lat hä­vi­ä­vät ja

jaa se kah­teen osaan. Pyö­rit­te­le

pa­lat lei­vik­si ja nos­ta ne

lei­vin­pa­pe­ril­la vuo­ra­tul­le uu­ni­pel­lil­le.

An­na ko­ho­ta vie­lä

noin 45 mi­nuut­tia.

3. Pis­te­le ko­hon­nei­siin lei­piin

haa­ru­kal­la rei­kiä. Pais­ta lei­vät

kyp­sik­si 175-as­tei­sen uu­nin

kes­ki­ta­sol­la, noin 30-40 mi­nuut­tia.

Voi­te­le val­miit lei­vät

sii­rap­pi-ve­si­se­ok­sel­la ja an­na

jääh­tyä peit­tä­mät­tä.

Koti ja keit­tiö 1/2004