(4-6 annosta)
200 g porkkanoita
1 dl sokeria
2 1/2 dl vettä
yhden appelsiinin raastettu kuori ja mehu
2 rkl sitruunamehua
2 dl porkkanatäysmehua
1. Pese, kuori ja viipaloi porkkanat. Keitä porkkanat vähässä vedessä. Kaada vesi pois ja soseuta porkkanat sauvasekoittimella.
2. Mittaa sokeri ja vesi kattilaan. Keitä noin 10 minuuttia, kunnes seos sakenee. Ota kattila pois liedeltä ja anna sokeriliemen jäähtyä.
3. Lisää sokeriliemeen appelsiininkuori ja mehu (1 dl), sitruuna- ja porkkanamehu ja porkkanasose. Sekoita tasaiseksi.
4. Kaada seos matalaan vuokaan ja laita pakastimeen jäähtymään. Kun seos on puoliksi jäätynyt, sekoita sitä haarukalla siten, että jääkiteet sekoittuvat jäätymättömään liemeen. Toista tämä useita kertoja, kunnes seos on tasaisesti jäätynyt ja rakenteeltaan sohjoista. Tähän kuluu noin 2 tuntia.
5. Raaputa granita pakastimessa huurrutettuihin laseihin.
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ