Artikkeli

Appelsiini-porkkanagranita

(4-6 an­nos­ta)

200 g pork­ka­noi­ta

1 dl so­ke­ria

2 1/2 dl vet­tä

yh­den ap­pel­sii­nin raas­tet­tu kuo­ri ja mehu

2 rkl sit­ruu­na­me­hua

2 dl pork­ka­na­täys­me­hua

1. Pese, kuo­ri ja vii­pa­loi pork­ka­nat. Kei­tä pork­ka­nat vä­häs­sä ve­des­sä. Kaa­da vesi pois ja so­seu­ta pork­ka­nat sau­va­se­koit­ti­mel­la.

2. Mit­taa so­ke­ri ja vesi kat­ti­laan. Kei­tä noin 10 mi­nuut­tia, kun­nes seos sa­ke­nee. Ota kat­ti­la pois lie­del­tä ja an­na so­ke­ri­lie­men jääh­tyä.

3. Li­sää so­ke­ri­lie­meen ap­pel­sii­nin­kuo­ri ja mehu (1 dl), sit­ruu­na- ja pork­ka­na­me­hu ja pork­ka­na­so­se. Se­koi­ta ta­sai­sek­si.

4. Kaa­da seos ma­ta­laan vuo­kaan ja lai­ta pa­kas­ti­meen jääh­ty­mään. Kun seos on puo­lik­si jää­ty­nyt, se­koi­ta sitä haa­ru­kal­la si­ten, et­tä jää­ki­teet se­koit­tu­vat jää­ty­mät­tö­mään lie­meen. Tois­ta tämä usei­ta ker­to­ja, kun­nes seos on ta­sai­ses­ti jää­ty­nyt ja ra­ken­teel­taan soh­jois­ta. Tä­hän ku­luu noin 2 tun­tia.

5. Raa­pu­ta gra­ni­ta pa­kas­ti­mes­sa huur­ru­tet­tui­hin la­sei­hin.