Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 01/07

Amaretto-kohokkaat

Maukkaat kohokkaat käden käänteessä.

(8:lle)

60 g voi­ta

1/2 dl veh­nä­jau­ho­ja

2 dl mai­toa

1/2 dl Ama­ret­to-li­köö­riä

2 rkl so­ke­ria

1 tl va­nil­ja­so­ke­ria

1/2 dl so­ke­ria

4 val­ku­ais­ta

4 kel­tu­ais­ta

1. Val­mis­ta mai­to­kas­ti­ke. Su­la­ta voi kat­ti­las­sa. Li­sää jau­hot. Se­koi­ta 1-2 mi­nuut­tia.

2. Li­sää kuu­ma mai­to hil­jal­leen ohu­e­na nau­ha­na suu­ruk­seen voi­mak­kaas­ti se­koit­ta­en.

3. Kuu­men­na kas­ti­ke kie­hu­vak­si ja an­na kie­hua hil­jal­leen noin 3–4 mi­nuut­tia koko ajan se­koit­ta­en.

4. Li­sää va­nil­ja­so­ke­ri, 2 rkl so­ke­ria ja li­köö­ri.

5. Ota kat­ti­la lie­del­tä, an­na jääh­tyä het­ken ja vat­kaa se­kaan kel­tu­ai­set.

6. Vat­kaa val­ku­ai­set peh­me­äk­si vaah­dok­si ja li­sää lop­pu so­ke­ri vaah­toon ja jat­ka vaah­dot­ta­mis­ta, kun­nes seos on kiin­te­ää.

7. Nos­te­le val­ku­ais­vaah­to no­pe­as­ti li­köö­ril­lä maus­te­tun kas­tik­keen jouk­koon ja jaa seos hy­vin voi­del­tui­hin, 1,25 dl:n ko­ho­kas­vuo­kiin niin, et­tä vuo­at täyt­ty­vät vä­hän yli puo­len vä­lin. Pyy­hi reu­nat puh­taik­si, jot­ta ko­hok­kaat pää­se­vät nou­se­maan ta­sai­ses­ti..

8. Pais­ta uu­nis­sa 175 as­tees­sa 20– 25 mi­nuut­tia, kun­nes ko­hok­kaat ovat kun­nol­la nous­seet ja pin­ta on kau­niin kul­lan­rus­kea. Älä avaa uu­nin­luuk­kua pais­ton ai­ka­na.

9. Sii­vi­löi pin­nal­le to­mu­so­ke­ria ja nos­ta tar­jol­le heti esi­mer­kik­si tuo­rei­den mar­jo­jen tai he­del­mä­pa­lo­jen kans­sa.