Koti ja Keittiö 01/07
(8:lle)
60 g voita
1/2 dl vehnäjauhoja
2 dl maitoa
1/2 dl Amaretto-likööriä
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1/2 dl sokeria
4 valkuaista
4 keltuaista
1. Valmista maitokastike. Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot. Sekoita 1-2 minuuttia.
2. Lisää kuuma maito hiljalleen ohuena nauhana suurukseen voimakkaasti sekoittaen.
3. Kuumenna kastike kiehuvaksi ja anna kiehua hiljalleen noin 3–4 minuuttia koko ajan sekoittaen.
4. Lisää vaniljasokeri, 2 rkl sokeria ja likööri.
5. Ota kattila liedeltä, anna jäähtyä hetken ja vatkaa sekaan keltuaiset.
6. Vatkaa valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi ja lisää loppu sokeri vaahtoon ja jatka vaahdottamista, kunnes seos on kiinteää.
7. Nostele valkuaisvaahto nopeasti liköörillä maustetun kastikkeen joukkoon ja jaa seos hyvin voideltuihin, 1,25 dl:n kohokasvuokiin niin, että vuoat täyttyvät vähän yli puolen välin. Pyyhi reunat puhtaiksi, jotta kohokkaat pääsevät nousemaan tasaisesti..
8. Paista uunissa 175 asteessa 20– 25 minuuttia, kunnes kohokkaat ovat kunnolla nousseet ja pinta on kauniin kullanruskea. Älä avaa uuninluukkua paiston aikana.
9. Siivilöi pinnalle tomusokeria ja nosta tarjolle heti esimerkiksi tuoreiden marjojen tai hedelmäpalojen kanssa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2