KATRI SCHRÖDER KUVAT REETTA PASANENKOTI JA KEITTIÖ 8/2013
4 annosta
4 ahvenfileetä
ripaus suolaa ja rouhittua valko- pippuria
700 g pienikokoisia, keitettyjä perunoita
½ l kantarelleja
8 kuorittua jättikatkaravun
pyrstöä
ruohosipulia
Paistamiseen:
voita
Sinappi-ranskankermakastike:
150 g ranskankermaa
1 ½ rkl karkeaa dijoninsinappia (kokojyvä)
2 tl sitruunamehua
ripaus sokeria, suolaa ja rouhittua mustapippuria
1. Valmista ensin kastike. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja nosta kylmään hetkeksi maustumaan.
2. Tee ahvenfileisiin ruotojonon kummallekin puolelle viilto ja irrota ruodot irti v-leikkauksella. Paista ahvenfileet pannulla voissa ja mausta suolalla ja rouhitulla valkopippurilla. Nosta fileet lämpimälle lautaselle odottamaan.
3. Pilko keitetyt perunat ja puhdista kantarellit. Revi tai leikkaa kantarellit pienemmiksi paloiksi. Paista pannulla ensin sieniä, kunnes niistä haihtuu suurin osa nesteestä. Lisää joukkoon nokare voita sekä perunat. Kääntele, kunnes perunat saavat hieman väriä.
4. Lisää pannulle katkaravut ja ahvenfileet, ja anna lämmetä. Ripottele annoksen päälle koristeeksi hienonnettua ruohosipulia. Tarjoile ranskankermakastikkeen kanssa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2