Lähiruokaa luonnosta
Börje Salming: Luonnon suuri ruoka-aitta – eränkävijän parhaat reseptit, suomentanut Elina Lustig, 124 s. Gummerus, noin 25 e. Ruotsalainen jääkiekkolegenda on koonnut kirjaan luonnonantimista valmistettavia ruokalajeja. Luontoa ja erämaita rakastava herkuttelee vastapyydetyllä kalalla, riistalla, sienillä ja marjoilla. Reseptien lisäksi kirja tarjoaa käytännöllisiä vinkkejä vaeltamaan lähtevälle sekä tunnelmallisia maisemakuvia. (MH)
Sieniruokia kiinalaisittain
Ina Ruokolainen ja Mari Manninen: Suomalaisia sieniruokia kiinalaisella otteella, 122 s. Nemo, noin 32 e. Kiinaan suunnatun sieniaiheisen ruokamatkan jälkeen toimittajakollegat etsivät suomalaisvastineet kiinalaisille ruokasienille ja loivat mahdollisimman lähellä aitoa kiinalaista ruokaa olevat ruokaohjeet. Tuloksena syntyi keittokirja, jossa perehdytään kiinalaiseen ruoka- ja sienikultuuriin perinpohjaisesti. (MH)
Mestarikokkien säilöntäohjeet
Ilkka Isotalo ja Santeri Vuosara: Säilö & kokkaa – Herkullisia makuja ympäri vuoden, Docendo, noin 29 e. Kaksi kokkia kokosi parhaimmat säilöntäreseptinsä yksiin kansiin. Kirja perehdyttää kuivaamisen, suolaamisen, kellaroinnin, etikkäsäilönnän, rasvaan säilömisen, hapattamisen, hilloamisen, mehustamisen sekä alkoholiin säilömisen saloihin. Herkulliset ruokaohjeet innostavat kokeilemaan. (MH)
Riistaruokien tietopaketti
Juha Jormanainen: suomalaista riistaruokaa, 231 s. Readme, noin 24 e. Ronski ja kaunistelematon riistakirja on tuhti tietopaketti metsästäjälle ja riistaruokien valmistajalle. Esimerkiksi jäniksen paloittelu on havainnollistettu kirjassa hyvin. Metsästystarinat luontokuvineen elävöittävät kirjaa. Retrohenkisillä ruokakuvilla höystetyt reseptit sisältävät myös kullekin ruoalle sopivan viinisuosituksen. (MH)
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ