Artikkeli

Teks­ti MARI HAR­JU­LA

KU­VAU­SA­VUS­TA­JA AN­JA LEP­PÄ­NEN

Kuva AR­TO VUO­HE­LAI­NEN

Viisi herkullista marinadia grillaukseen

Itse tehty marinadi antaa makua ja mureutta ruualle. Tässä maukkaat marinadireseptit niin kanalle kuin kalalle.

Lime-chi­li­ma­ri­na­di

So­pii hy­vin ka­nan ja ka­lan ma­ri­noin­tiin.

1 chili

1–2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

1 rkl sit­ruu­na­me­hua

2 tl li­men raas­tet­tua kuor­ta

2 tl hu­na­jaa

½ dl ryp­si­öl­jyä

Oh­je:

1. Hal­kai­se chili ja pois­ta sie­me­net. Hie­non­na chili.

2. Kuo­ri ja hie­non­na val­ko­si­pu­lin­kyn­net.

3. Se­koi­ta kaik­ki ai­nek­set.

Sit­ruu­na-yrt­ti­suo­la

3 sit­ruu­naa

1 dl me­ri­suo­la­hiu­ta­lei­ta

kui­vat­tua tim­ja­mia tai muu­ta yrt­tiä

Oh­je:

1. Raas­ta sit­ruu­nat. Le­vi­tä raas­te lei­vin­pa­pe­rin pääl­le pel­lil­le ja kui­va­ta uu­nis­sa 100 as­tees­sa noin 20 mi­nuut­tia.

2. Se­koi­ta kui­vat­tu sit­ruu­na­raas­te suo­lan se­kaan. Maus­ta ha­lu­tes­sa­si vie­lä kui­va­tul­la tim­ja­mil­la tai muil­la yr­teil­lä.

Vink­ki! Jos ha­lu­at hie­nom­paa suo­la­se­koi­tus­ta, hie­ro seos mort­te­lis­sa se­kai­sin.

In­ki­vää­ri-ko­ri­an­te­ri­ma­ri­na­di

So­pii hy­vin ka­nan ja ka­lan ma­ri­noin­tiin.

40 g in­ki­vää­riä

1 sit­ruu­na­ruo­ho

3 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

1 dl ko­ri­an­te­ria hie­non­net­tu­na

2 dl soi­ja­kas­ti­ket­ta

¾ dl os­te­ri­kas­ti­ket­ta

3 rkl sit­ruu­na­me­hua

Oh­je:

1. Kuo­ri ja raas­ta in­ki­vää­ri.

2. Hie­non­na sit­ruu­na­ruo­hon val­koi­nen osa.

3. Kuo­ri ja hie­non­na val­ko­si­pu­lin­kyn­net.

4. Se­koi­ta kaik­ki ai­nek­set kes­ke­nään.

Cher­mou­la-ma­ri­na­di

Cher­mou­la-ma­ri­na­di so­pii hy­vin ka­nan ja ka­lan ma­ri­noin­tiin.

3 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

kah­den sit­ruu­nan kuo­ri raas­tet­tu­na

2 rkl olii­vi­öl­jyä

2 rkl hu­na­jaa

1 ½ tl jau­het­tua ku­mi­naa

1 tl pap­ri­ka­jau­het­ta

½ tl chi­li­jau­het­ta

Oh­je:

1. Kuo­ri ja hie­non­na val­ko­si­pu­lin­kyn­net.

2. Raas­ta sit­ruu­nan kuo­ret.

3. Se­koi­ta kaik­ki ai­nek­set kes­ke­nään.

No­pea BBQ-ma­ri­na­di

Käy­tä esi­mer­kik­si por­saan­li­han ma­ri­noin­tiin ja va­le­luun gril­lauk­sen ai­ka­na.

1 dl ket­sup­pia

1 dl fa­rii­ni­so­ke­ria

2 rkl soi­ja­kas­ti­ket­ta

2 rkl ma­ke­aa chi­li­kas­ti­ket­ta

1 tl pap­ri­ka­jau­het­ta

Oh­je:

1. Mit­taa kaik­ki ai­nek­set kat­ti­laan ja kie­hau­ta.

2. Käy­tä esi­mer­kik­si por­saan­li­han ma­ri­noin­tiin ja va­le­luun gril­lauk­sen ai­ka­na.

Kat­so myös:

Kuu­si vas­tus­ta­ma­ton­ta gril­li­herk­kua

Sit­ruu­nais­ta gril­li­ka­naa ja man­go-jo­gurt­ti­kas­ti­ke

Ma­ri­noi­dut gril­li­si­pu­lit