Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 06-07/07

Vanil­ja­kas­tik­keella gratinoidut nektariinit

4 nek­ta­rii­nia

1 sit­ruu­na

Va­nil­ja­vaah­to:

2 val­ku­ais­ta

2 kel­tu­ais­ta

3/4 dl so­ke­ria

1 prk (2 1/2 dl) vaah­tou­tu­vaa va­nil­ja­kas­ti­ket­ta

1. Hal­kai­se nek­ta­rii­nit ja pois­ta ki­vet. Leik­kaa nek­ta­rii­nit loh­koik­si ja aset­te­le loh­kot ma­ta­liin an­nos­vuo­kiin. Pu­ris­ta he­del­mä­loh­ko­jen pääl­le sit­ruu­nan mehu.

2. Va­nil­ja­vaah­toa var­ten vat­kaa en­sin val­ku­ai­set ko­vak­si vaah­dok­si. Vaah­do­ta kel­tu­ai­set ja so­ke­ri. Se­koi­ta va­nil­ja­kas­ti­ke kel­tu­ais­vaah­toon ja li­sää val­ku­ais­vaah­to va­ro­vas­ti. Lu­si­koi vaah­to he­del­mil­le.

3. Lai­ta vuo­at uu­niin gril­li­vas­tuk­sen al­le ja gra­ti­noi 2–5 mi­nuut­tia, kun­nes pin­ta saa vä­riä. Tar­joa heti.